Naslovna > Automobili > Porsche > Taycan > Porsche proširuje Taycan gamu

Taycan Cross Turismo

Porsche proširuje Taycan gamu

Porsche će već sljedećeg mjeseca predstaviti praktičniju verziju Taycana pod nazivom Cross Turismo, a kako bi privukla pažnju javnosti kompanija je objavila nekoliko teaser fotografija novog modela u akciji...

Novi Porsche Taycan Cross Turismo biće dostupan odmah nakon lansiranja koje je zakazano za 4. mart. Porsche se nada da će sa novom praktičnijom formom karoserije ,,ukrasti“ određeni broj kupaca konkurentima poput Tesle. Porsheovi zvanični snimci u potpunosti otkrivaju izgled Taycana Cross Turismo. Sprijeda izgleda identično kao i standardna verzija, dok se glavne promjene odvijaju iza B stuba. Krovna linija se proteže cijelom dužinom automobila, poput one na Panameri Sport Turismo. Očigledna korist biće povećanje praktičnosti, sa očekivanim povećanjem prostora za glavu na zadnjim sjedištima u odnosu na standardnu formu karoserije.

 

 


Šef Taycan odjeljenja Stefan Weckbach kratko je rekao da Porsche sa Taycan Cross Turismo modelom želi da ponudi malo više prostora, fleksibilnosti i svestranosti. ,,Razvili smo potpuno novu liniju krova, drugi red sjedišta je komforniji, prtljažnik veći, a sve kako bismo napravili automobil koji je savršen za aktivan životni stil“. Sa proširenjem Taycan game, Porsche će električni portfolio pretvoriti u direktno ogledalo iz Panamera linije koja je već dobila različite karoserijske forme. Promjene na karoseriji neće uticati na pogonski sklop koji će ostati identičan kao i kod standardnog Taycana stim da početni nivo sa zadnjim pogonom najvjerovatnije neće biti dio Cross Turismo modela.

Datum objave: 22/02/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook