Naslovna > Automobili > Toyota > GR86 > Posebno izdanje povodom 10. godišnjice

Toyota GR86 i Subaru BRZ

Posebno izdanje povodom 10. godišnjice

I Toyota i Subaru će primati narudžbe do 30. septembra, ali potonji izričito kaže da neće biti prodato više od 200. GR86 košta oko 25.400 dolara po trenutnom kursu sa manuelnim mjenjačem i 26.600 dolara sa automatskim, dok je BRZ nešto jeftiniji...

Toyota 86 i Subaru BRZ izašli su zajedno 2012. godine, a ovih dana dvije japanske marke slave svoju vezu sa „10th Anniversary Limited edition“ na domaćem tržištu. Pristupačni sportski automobili sa zadnjim pogonom od tada su prešli na drugu generaciju i nude se u verzijama s ručnim ili automatskim mjenjačem kako bi zadovoljili oba svijeta. GR86, JDM-spec 10th Anniversary Limited edition je u plameno narandžastoj boji kao omaž originalu. Japanski kupe  opremljen je prigodnim logom na zadnjem staklu, koji je takođe apliciran na gornji dio vrata. Unutrašnjost je takođe narandžasta kako bi se slagala s karoserijom, kao i sa šavovima po cijeloj kabini.

 

 

 


Naravno, Subaru BRZ dobija praktično iste kozmetičke nadogradnje iznutra i izvana. Glavna razlika je korištenje tradicionalne WR Blue Pearl nijanse. Oba automobila imaju crne poklopce bočnih retrovizora, a u slučaju BRZ-a, oznaka na vratima prtljažnika takođe je crna. Nije bilo nikakvih izmjena ispod haube, tako da pristupačni sportski automobilski dvojac nastavlja sa atmosferskim 2,4-litarskim četvorocilindarskim agregatom koji proizvodi 232 konjske snage i 250 Nm obrtnog momenta. Sva snaga je usmjerena na zadnju osovinu preko šestostepenog manuelnog ili automatskog mjenjača sa istim brojem brzina.

Datum objave: 25/07/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook