Naslovna > Automobili > Audi > TT > Posebno izdanje sa više snage

Audi TTS Competition Plus

Posebno izdanje sa više snage

Audi je specijalno za evropsko tržište pripremio posebno Competition Plus izdanje TTS modela koji isporučuje 315 KS i ubrzava za 4,5 sekundi...

Aktuelna treća generacija TT modela predstavljena je još 2014. godine, a potencijalnog nasljednika još uvijek nema na vidiku. Postoje špekulacije da sljedeće generacije neće ni biti, bar ne u coupeovskoj formi na koju smo do sada navikli. Kruže glasine da će Audi zadržati TT model, ali će on doživjeti potpunu transformaciju, te bi se tako u Audijevom portfoliu mogao naći još jedan crossover. U međuvremenu, iz Ingolstadta stiže specijalno izdanje aktuelnog TTS-a pod nazivom Competition Plus. Riječ je o dodatno osnaženoj verziji koja iz 2,0-litrenog benzinskog agregata sada isporučuje 315 KS i 400 Nm obrtnog momenta.

 

 

 

Novi TTS Competition Plus hvata ,,stotku“ za 4,5 sekundi kao coupe i 4,2 sekunde kao roadster zahvaljujući smanjenju ukupne težine. Obe varijante imaju elektronsko ograničenje maksimalne brzine na 250 km/h. Unutar TT asortimana, Competition Plus je smješten odmah ispod TT RS modela, pa tako dolazi i sa bogatom opremom uključujući LED svjetla, Audi Virtual Cockpit i kožne presvlake sjedišta. Takođe dobija nekoliko kozmetičkih nadogradnji kao što su 20-inčni točkovi, crvene kočione čeljusti, crne detalje i bočne grafike sa prepoznatljiva četiri prstena. TTS Competition Plus na njemačkom tržištu starta sa 61,000 eura za coupe verziju, odnosno 63,700 eura za roadstera, a prve isporuke se očekuju početkom sljedeće godine.

Datum objave: 24/11/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook