Naslovna > Auto moto sport > Poslednja trka ove sezone

Red Bull Air Race

Poslednja trka ove sezone

Nedavno održana Red Bull Air Race trka u Las Vegasu koja je ujedno i poslednja za ovu sezonu, donijela je mnogo uzbuđenja ...

Australac Matt Hall je uspio da pobjedi u nadi da će stići prvoplasiranog Britanca Paula Bonhomea, međutim sjajni Bonhome je uspio da zauzme drugu poziciju i time osvojio svoju treću titulu u karijeri. 20000 ljudi je pored kiše i nevrijemena došlo da gleda takmičare, prije svega nevjerovatnog britanca koji obara sve rekorde Air race šampionata a postao je i najtrofejniji takmičar. Matt Hall je pored sjajne vožnje i pobjede ostao drugi sa zaostatkom od 4,7 poena. Treće mjesto na utrci u Vegasu uzeo je Matthias Dolderer koji je peti na ukupnom poretku. Amerikanac Chambliss je eliminisan u 12-toj rundi a šampionat je završio na 11-tom mjestu.

 

Sa utrkom u Vegasu ne opraštamo se samo sa ovogodišnjim šampionatom već i od sjajnog mađara Besenyei-a koji je izjavio kako sa ovom sezonom završava svoju karijeru u Red Bull Air Race. Jedan od najuspješnijih pilota u istoriji ovog takmičenja sa osam pobjeda u karijeri ovu sezonu je završio na 12-toj poziciji. Napomenućemo da je ovaj pilot osvojio titulu u otvarajućoj sezoni 2003. godine i da je ova trka u Vegasu bila njegova 66.u karijeri.

Datum objave: 19/10/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook