Naslovna > Automobili > BMW > Serija 2 > Posljednji M samo na benzinski pogon

BMW M2

Posljednji M samo na benzinski pogon

BMW će po prvi put ponuditi svoja M Carbon sjedišta kao opciju, dio Carbon paketa, koji takođe uključuje M Carbon krov koji smanjuje težinu automobila i smanjuje njegovu centralnu gravitaciju. Karbonska sjedišta su 11 kilograma lakša od standardnih...

Druga generacija BMW M2 je konačno stigla. Coupe dobija novi izgled kako bi se razlikovao od ostatka serija 2, ali to je samo polovina jednačine. Poželjna M značka daje svijetu do znanja da ovaj kupe ima moćan pogonski sklop. Novi M2 koristi BMW-ov S58 motor za pogon zadnjih točkova. 3,0-litarski redni šestocilindarski agregat sa dva turbo punjača proizvodi 453 konjske snage, što je povećanje od 48 KS u odnosu na svog prethodnika, i 550 Nm obrtnog momenta. BMW nudi šestostepeni manuelni mjenjač kao standard, a osmostepeni M Steptronic mjenjač sa Drivelogic je opcija.

 

 

 


M2 sa ručnim mjenjačem treba 4,1 sekundu da ubrza od nule do 100 km/h, dok modeli sa automatskim mogu završiti sprint za 3,9 sekundi. BMW će elektronski ograničiti najveću brzinu automobila na 250 km/h, a to se može povećati se na 284 km/h uz opcioni M Driver's Package. Snaga zaustavljanja dolazi od prednjih kočnica sa šest klipova i zadnjih s jednim klipom u plavoj metalik boji. Novi M2 je veći od svog prethodnika. BMW ga je napravio 12,4 cm dužeg, 3,3 cm šireg i 8 milimetara nižeg. Proizvođač je takođe produžio međuosovinsko rastojanje za 5,3 cm, čineći ga 10,9 centimetara kraćim od M4.

 


M2 ima BMW-ovu dvostruku rešetku, koja se nalazi iznad trodijelnog prednjeg branika. Ovi otvori pružaju mogućnost hlađenja za različite komponente pogonskog sklopa i kočnice. Zadnji dio ima agresivniji branik i istaknutiji difuzor u kojem su smještene četverostruke izduvne cijevi automobila. BMW će lansirati M2 sa pet dostupnih boja eksterijera: Alpine White, Sapphire metalik, Brooklyn Grey metalik, Toronto Red metalik i novi Zandvoort Blue (ekskluzivno za M2 2023). Poprečni 19-inčni prednji i 20-inčni zadnji točkovi od lake legure su standardni, ali BMW će ponuditi isti dizajn u dvobojnoj završnoj obradi bez dodatnih troškova.

 


Kabina M2 će imati novodizajnirana M sportska sjedišta sa osvijetljenim logotipom M naslona za glavu. Unutrašnjost takođe dobija BMW-ov zakrivljeni displej, koji postavlja par ekrana dimenzija 12,3 i 14,9 inča na instrument tablu. Imaće kontrole, displeje i konfiguracije specifične za M. M Setup meni omogućava vozačima da prilagode različite sisteme vozila, kao što su šasija, upravljanje, kočenje i M kontrola proklizavanja, po svom ukusu.

 


Kada stigne, imaće početnu cijenu od 63.194 dolara.

Datum objave: 12/10/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook