Naslovna > Automobili > Lamborghini > Aventador > Posljednji primjerak ide na aukciju

Lamborghini Aventador Ultimae

Posljednji primjerak ide na aukciju

Lamborghini je objavio još jednu važnu informaciju, a to je da će Aventadorov nasljednik koristiti PHEV tehnologiju. Da, to znači da će imati V12 motor, ali i električni...

Lamborghini namjerava na aukciji prodati posljednji proizvedeni primjerak modela Aventador Ultimae, a riječ je i o posljednjem automobilu kojeg će pokretati samo V12 agregat. Kraj ere zvuči kao marketinška fraza, no ona ipak u ovom slučaju zaista opisuje Aventador Ultimae jer se zaista radi o posljednjem primjerku produkcijskog modela ograničenog na 350 coupea i 250 roadstera. Superautomobil kojeg pokreće isključivo V12 motor biće prodan na aukciji zajedno sa 1:1 NFT tokenom.

 

 

 


Kupac s najvišom ponudom će imati priliku dobiti uvid u Lamborghinijevu budućnost zahvaljujući ranom pristupu virtualnoj demonstraciji nadolazećih modela. Osim toga, kupac će uživati u privatnoj turi Lamborghinijevim muzejom. Što se tiče automobila, biće baziran na coupeu i lakiran u boju koja postepeno prelazi iz plave u crnu.

 

 

 

 

Iz Lamborghinija tvrde da će to zaista biti posljednji V12 superautomobil bez hibridne tehnologije. Kao što je poznato, 15 naručenih automobila je završilo na dnu okeana kada je potonuo terentni brod Felicity Ace, zbog čega je kompanija bila prisiljena ponovo pokrenuti proizvodnju. Nakon što izgubljeni automobili budu nadoknađeni, proizvešće se posljednji Ultimae i tako postati zadnji u svojoj vrsti.

Datum objave: 06/04/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook