Naslovna > Automobili > Kia > Niro > Posljednji promotivni materijali pred debi

Kia Niro

Posljednji promotivni materijali pred debi

Kia će svoj elektrifikovani krosover model druge generacije predstaviti službeno 25. novembra tokom auto sajma u Seulu, a neposredno prije toga kompanija je u javnost pustila četiri fotografije koje otkrivaju pojedine dijelove automobila...

Model nove generacije, kao što je poznato od ranije ponijeće značajne novine u odnosu na prethodnika. Poznato je još i to da su pojedina dizajnerska rješenja preuzeta sa konceptnog modela Kia HabaNiro, koji je prikazan 2019. godine na sajmu automobila u New York-u. Tako na zamračenim promotivnim fotografijama mogu da se vide LED dnevna svetla koja su gotovo identična kao kod HabaNiro koncepta, zajedno sa vertikalnim zadnjim svetlima u obliku bumeranga. Unutrašnjost će međutim biti potpuno drugačija u odnosu na pomenuti koncept iz 2019. godine, sa ogromnim ekranom koji spaja instrument tablu sa infotainment sistemom, dok su tasteri za kontrolu klime odvojeni i smješteni su ispod multimedijalnog sistema.

 

 

 

 

 

Ovakav dizajn kabine rađen je po uzoru na električni model Kia EV6, sve osim upravljača. Novi Niro će se voziti na platformi koja je prije njega bila namjenjena za modele sa SUS agregatima, a očekuje se da će ovaj model doći sa hibridnom, priključno-hibridnom i potpuno električnom verzijom. Ovaj automobil će biti pravi izbor za one koji traže električno vozilo koje ima pristupačniju cijenu u poređenju sa e-modelima baziranim na posebnoj E-GMP platformi namjenjenoj za električne model, dok će u ponudi idalje ostati hibridne i priključno-hibridne alternative.

Datum objave: 22/11/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook