Naslovna > Automobili > Honda > Civic > Postavila novi rekord kruga FWD na Suzuki

Honda Civic Type R

Postavila novi rekord kruga FWD na Suzuki

Prema onome što čujemo od Honde, takođe se čini da je ovaj zapis snimljen samo interno. Bez obzira na to, možemo očekivati da će novi Type R i dalje biti brz za hečbek sa prednjim pogonom.

Ne dobijamo svaki dan potpuno novu Hondu Civic Type R, a kamoli onu koja je tako brza. Honda je upravo objavila nekoliko kratkih videa koji prikazuju nadolazeći kompaktni sportski hatch dok postavlja novi rekord kruga s prednjim pogonom na svojoj matičnoj stazi Suzuka. Na vrhu se našla nakon što je obišla krug za 2:23:120 sekundi.

 

 

 


Već neko vrijeme znamo da dolazi novi Type R i čak smo vidjeli da radi naporno u Suzuki, ali sada je skraćen za skoro cijelu sekundu od vremena Type R 2021. Taj auto je prešao sveto tlo za 2:23:993 sekunde. Dakle, sada i prvo i drugo mjesto na Suzuki drže Civic Type R. Za sve igrače koji su možda proveli bezbroj sati na virtuelnom krugu koji možda ne zvuči brzo, ali uzmite u obzir ovo... to je jednako brzo ako ne i brže od mnogih starijih poznatih superautomobila prema najbržim krugovima snimljenim na fastlaps.com. Iako ne znamo cijene za novi Type R, on će sigurno biti daleko jeftiniji i daleko praktičniji od nečega poput starog Lamborghinija Diabla.

 


Gledanje samog kruga daje nam malo uvida u to gdje Civic Type R blista. Čini se da je upravljanje obrtnim momentom prošlost jer ga nikada ne vidimo kako se uvlači u ruke vozača. Većina skretanja je svilenkasto glatka i pruža vozaču upravo onu reakciju koju, čini se, očekuje. S druge strane novčića, čini se da Degnerova kriva zaista uznemiruje Type R i vozač mora da se povuče iz snage kako bi ga zadržao u trkačkoj liniji.

 

 

Možda bi još malo podešavanja ovjesa moglo učiniti bržim. Treba napomenuti da je ovo konačni razvojni model tako da bi serijska specifikacija Type R mogla biti samo malo drugačija.

Datum objave: 07/04/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook