Naslovna > Automobili > Audi > R8 > Potpuno električni nalsljednik, očekivano?

Audi R8

Potpuno električni nalsljednik, očekivano?

Iz sektora marketinga Auidijeve RS performantne divizije zvanično se najavljene velike promjene u R segmentu, koje će značajno promjeniti ponudu...

Linda Kurz, direktor marketinga rekla je za medije da će kompanija "transformisati R segment", iako se ne očekuje da će do poteza ove transformacije doći ubrzo, sledeće godine. Kurz je dodala da je cilj promjena usmjeren za narednu deceniju, iako to opet ne znači da će Audi proizvoditi R8 isključivo sa električnim motorima i baterijom, ali je to veoma moguće. Prethodni komentari kompanije sugerisali su da bi nasljednik mogao biti potpuno drugačiji tip automobila, što dalje znači da bi mogao donijeti radikalne mehaničke novine. Za sada nema više podataka o tome kada bi mogao da dođe naredni R8 niti, bilo kakvih podataka o njegovim performansama, mehaničkim ili stilskim postavkama.

 

 

 

 

 

Još uvijek postoji generalna zabrinutost i nepovjerenje u to da su elektromotor i njegova baterija u mogućnosti da efikasno pokreću i napajaju jedan sportski superautomobil vrhunskih performansi. Međutim vremenom ovi sistemi se sve više unaprijeđuju, tako da njihova efikasnonst i kvalitet raste konstantno. Potpuno električni R8 ne bi bio prvi pokušaj brenda, jer je R8 e-tron iz 2015. i 2016. bio dostupan na tržištu. Ali to je bila prodajna katastrofa. Po svemu sudeći tada je bilo prerano za takav automobil, iako su performanse bile odlične, sa 3.9 sekundi ovaj model je ubrzavao od 0 do 100km/h. Dalje je logično očekivati novu električnu verziju, jer Audi planira da u narednim godinama značajno proširi punudu modela sa električnim pogonskim sklopovima, među kojima će biti i R performantni modeli. U okviru ovog plana kompanija planira predstaviti čak 20 elektičnih modela do 2025. godine.

Datum objave: 09/12/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook