Naslovna > Vijesti > Potpuno električni zimski kamper

Nissan e-NV200

Potpuno električni zimski kamper

Nissan je predstavio konceptno izdanje e-NV200 kombija, a riječ je o posebno dizajniranom vozilu namijenjenom za kampovanje u zimskim uslovima...

Puni naziv modela je e-NV200 Winter Camper, a ideja je bila dizajnirati kamper sa EV platformom koji zadržava i off-road sposobnosti za avanture u planinama. U Nissanu kažu da je zimski kamper naoružan dorađenim nadogradnjama poput povećane visine i specijalnim pneumaticima za rješavanje izazovnih terena. I zaista, Winter Camper izgleda fenomenalno prije svega zahvaljujući velikim točkovima i naljepnicama preko cijele karoserije koje upotpunjuju zimski, planinski duh ovog kombija.

 

 


Što se tiče unutrašnjosti, stvari su poprilično stadardne kada su u pitanju kamperi. Integrisana kuhinja, frižider, sklopivi kreveti, izolirano staklo i 220-voltni naponski agregat. U skladu sa ekološki nastrojenom kombiju, na krovu je postavljena solarna ploča. Za sada nije poznato da li će Winter Camper ikada ugledati svjetlo dana u smislu serijske proizvodnje, ali svakako raduje ideja iz Nissana, koja je obradovala sve one željne dodatne avanture. Ukoliko Nissanov kombi u ovom izdanju ipak ne završi na proizvodnim trakama, potencijalni kupci i dalje imaju opciju kupovine standardnog e-NV200 kombija, koji se može iskoristiti kao osnova za neki dalji projekat, među kojima će nekoga privući upravo ovakav kamper.

Datum objave: 25/01/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook