Naslovna > Teme > Potpuno nova Cupra u Ženevi

Seat

Potpuno nova Cupra u Ženevi

Kroz nekoliko dana se očekuje online premijera nove Cupra, dok će ovaj automobil zvanično biti predstavljen na sajmu u Ženevi...

Iako se prvi automobil iz Seatove familije sa Cupra znakom pojavio prije godinu dana, on je predstavljao nasljednika serijske verzije Seat Ateca modela. Ove godine će podbrend Cupra po prvi put predstaviti svoj novi model. Proizvođač je najavio koncept koji će premiejrno biti prikazan na Sajmu automobila u Ženevi, ali ovoga puta to neće biti „nadogradnja“ Seatovih automobila, već sasvim novo vozilo.

 


Online premiejra se očekuje u toku ove sedmice, pa je kompanija tim povodom objavila i tizer fotografiju nadolazećeg modela, na osnovu koje se može pretpostaviti da se radi o coupe-crossover varjanti. Za pogon bi mogao biti zadužen sličan agregat koji se nalazi u Cupra Ateca modelu. Radi se o 2,0 litarskom turbo-benzincu sa četiri cilindra, koji razvija 300 konjskih snaga, a druga opcija bi mogla da bude posuđena iz sestrinske kompanije Škoda i njenog modela Kodiaq RS, koji pokreće twin-turbo dizelaš, radne zaprmine takođe 2,0 litra, a koji je u stanju da razvije 240 ks i 500 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Datum objave: 18/02/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook