Naslovna > Tehnika > Povratak legendarnog Buggy-a

Volkswagen

Povratak legendarnog Buggy-a

Na Sajmu automobila u Ženevi, VW grupacija je predstavila modernu verziju čuvenog vozila koji je svoju popualrnost stekao prije pet decenija...

Pored stilskih promjena novi model stiže sa električnim pogonom umjesto tradicionalnih SUS motora. Ipak koncept VW ID Buggy svojim dizajnom uveliko podsjeća na originalni Buggy, koji stiže sa specijalnim BFGoodrich pneumaticima za vožnju van asfalta i zaštitni rol-bar u slučaju prevrtanja, dok odstojanje od tla iznosi 238 mm. Proizvođač je ovo vozilo konstruisao tako, da se njegova postojeća karoserija može bez problema ukloniti, što će budućim korisnicima ostaviti mogućnost za nadogradnju.

 


Imajući u vidu da ovaj automobil ne posjeduje krov, vrata i bočne prozore, materijali koji su korišćeni u unutrašnjosti su vodootporni. Pored vozača, mjesta će se naći još samo za jednog putnika, dok je pozadi smješten mali odjeljak za odlaganje stvari. Predstavljeni koncept je smješten na MEB mehaničkoj platformi, koju je VW razvio za automobile sa električnim pogonom. Za pogon je zadužen elektromotor, koji razvija 204 ks i 309 Nm obrtnog momenta, a napajaju ga baterije kapaciteta 62 kWh.

Datum objave: 19/03/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook