Naslovna > Vijesti > Povratak legendarnog mališana sa modernom tehnologijom

Renault 5

Povratak legendarnog mališana sa modernom tehnologijom

U okviru planova za budućnost Renault grupacije između ostalog najavljen je i povratak legendarnog Renaulta 5 i to u potpuno električnom izdanju...

U saopštenju za medije Renault je nedavno otkrio šta to planira u skorijoj budućnosti kada su u pitanju brendovi Alpine, Dacia i Lada. Naravno, zahuktava se i pod krovom samog Renaulta gdje je vijest da se Renault 5 vraća naišla na opšte oduševljenje. Najmanje sedam potpuno električnih vozila biće lansirano do 2025. godine, a jedno od njih je prikazano u preporođenom izdanju Renaulta 5, koji se tako vratio nakon što je ukinut 1996. godine. Renault je novi model 5 označio kao prototip, a ne kao koncept što bi značilo da se serijska verzija vjerovatno neće znatno udaljiti od ovog retro dizajna.

 

 


Sa crvenim detaljima na karoseriji, prototip podsjeća na vrućoj izvedbi Renault 5 GT, što bi moglo nagovijestiti da bi i električno izdanje moglo ponuditi snažniju sportsku verziju. O novom R5 se veoma malo zna, ali glavni čovjek Renaulta Luca de Meo kaže da će to biti električni automobil po cijeni koja će biti prihvatljiva za mnoge. Najavljuje se i eventualni povratak Renaulta 4, ali detalji su u ovom trenutku nepoznati. Inače, francuski proizvođač obavezuje se da će do sredine desetljeća predstaviti 4 novih vozila, od kojih će polovina biti u C i D segmentu. Takođe, u planu je i predstavljanje serijske verzije koncepta Megane eVision 2022. godine sa novim infotainment sistemom i Google uslugama.

Datum objave: 25/01/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook