Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Povratak nakon četvorogodišnje pauze

Sajam automobila Pariz

Povratak nakon četvorogodišnje pauze

Nakon prošlogodišnjeg otkazivanja zbog pandemije Covid-19 virusa, najstariji sajam automobila na svijetu će svoja vrata za posjetitelje otvoriti naredne 2022. godine...

Poznat i kao Mondial de l’Automobile, pariški sajam bio je prvi sajam automobila na svijetu kada je pokrenut davne 1898. Od 1976. održava se svake dvije godine, naizmjenično sa isto tako važnim salonom automobila u Frankfurtu. Sajam se održava na jesen od 17. do 23. oktobra.Organizatori su radili i tokom pauze, pa su u ovom periodu sklopili partnerstvo sa „Equipe auto“  sajmom, kako bi formirali sveobuhvatnu parišku nedjelju automobila. Do sada su sve ova dva sajma održavala svake druge godine, naizmjenično.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dakle, za razliku od prethodnih godina, sljedeći sajam automobila u Parizu pružiće gostima priliku da pregledaju štandove inženjerskih firmi, dobavljača dijelova i kompanija za popravak, kao i najnovije koncepte i serijske automobile najvećih svjetskih marki automobila. Kao i obično, sajam automobila u Parizu održat će se na pariškom Porte de Versailles, koji je najveći izložbeni centar u Francuskoj. Međutim, još uvijek čekamo objavljivanje liste prisutnih proizvođača i trgovaca.

 

Datum objave: 22/07/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook