Naslovna > Automobili > Audi > R8 > Povratak otpisanih

Audi R8

Povratak otpisanih

Audi je demantovao dosadašnje nepotvrđene informacije o ukidanju modela R8 i treća generacija ovog sportskog automobila je u pripremi...

 

Zvaničnici kompanije Audi i njihovog odjeljenja Audi Sport su najavili dolazak na tržište nove generacije sportskog modela R8, a za sada još uvijek nije poznato da li će novi model biti opremljen hibridnim ili potpuno električnim pogonom. Prema riječima direktora odjeljenja Audi Sport Olivera Hoffmanna oni posjeduju svu neophodnu tehnologiju i znanje za izradu električne varijante R8, ali da najveći problem predstavlja težina vozila i imitacija, odnosno sintetički zvuk, konvencionalnog pogona. Novi Audi R8 bi se trebao sklapati u njemačkom gradu Neckarsulmu u istom pogonu gdje se izrađuju i modeli E-Tron koji dijeli zajedničku platformu sa Porsche Taycanom.

 

 

On je dodao da ukoliko se ukupna težina vozila ne redukuje na optimalan nivo za potpuno električnu varijantu, hibridna verzija se sasvim sigurno može očekivati u skorije vrijeme. Ukoliko bi se potpuno električna verzija ipak uspjela realizovati, našla bi se na poziciji između modela R8 LMS GT3 i R8 LMS GT4. 

Datum objave: 18/02/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook