Naslovna > Polovni automobili > Lada > Niva > Povratak u Off-road izdanju

Lada Niva Bronto

Povratak u Off-road izdanju

Krajem prošle godine Lada je najavila kraj proizvodnje Nive Bronto. Međutim, potražnja kupaca za terensko nadahnutom verzijom SUV-a ostala je velika i ruski proizvođač je odlučio da je oživi u ljeto 2021. godine...

Lada je predstavila osvježenu Nivu Bronto, čije će se razlike u odnosu na prethodnika najviše ogledati u unutrašnjosti novog SUV-a. Zasnovana na poznatoj Niva Legend, Niva Bronto će se prodavati u dvije verzije, Luxe i Prestige, a prva će ponuditi utilitarniji izgled s metalnim odbojnicima i 15-inčnim točkovima. Prestige verzija dobija čvršće plastične odbojnike, zaštitu bočnih pragova i lukove točkova, svjetla za maglu i rešetku hladnjaka specifičnu za taj model. Obe varijante mogu biti opremljene tvornički sertifikovanom opremom, uključujući LED svjetlosnu traku za krov i posebnu "maskirnu" vanjsku boju.

 

 

 

 

 

 


Kao što je gore spomenuto, većina novina kod ovoga modela nalazi se u unutrašnjosti kabine. To uključuje novu instrumentalnu tablu, modifikovanu središnju konzolu s novim kontrolama klime, nova i udobnija sjedišta sa funkcijom grijanja i poboljšanu izolaciju od buke i vibracija. Nekoliko drugih malih podešavanja može se vidjeti unutar kabine. Snagu i dalje pruža Ladin prepoznatljivi benzinski motor od 1,7 litre sa prirodnim usisavanjem, koji isporučuje 83 „konjske snage“. Četvorocilindrični agregat povezan je s ručnim mjenjačem s pet brzina, koji snagu šalje na sva četiri. Lada već prima narudžbe za osvježenu Nivu Bronto u svojim prodajnim salonima širom Rusije. Za sada nema naznaka da će se ovaj model izvoziti u inostranstvo.

Datum objave: 26/07/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook