Naslovna > Tehnika > Povratk legendarne Espade?

Lamborghini

Povratk legendarne Espade?

Ovom talijanskom proizvođaču autobomila prodaja u zadnje vrijeme ide prilično dobro, samo je u toku ove godine isporučeno oko 5.500 automobila, to ne treba da čudi jer sportski modeli ovog proizvođača veoma brzo nađu svoje vlasnike...

„Naporno radimo na kombinovanju visokih performansi sa prostranom unutrašnjošću i udobnošću u vožnji u paketu koji dizejnerski treba da bude impresivan i visoko efikasan u smislu aerodinamike", istakao je ovo šef kompanije Stefano Domenicali. On je takođe dodao da ne žure se predstavljanjem modela koji bi bio duhovni nasljednik legendarne Espade, koji bi se na tržištu mogao pojaviti tek između 2025-2027. godine. Tu je i problem nalaska idealnog pogona za ovaj model budući da je automobilska industrija uplivala u elektrifikaciju, pa Lamborghini ne može ignorisati ove trendove naročito zbog strožijih regulativa.

 

Domenicali je istakao da je čisto električni 2 + 2 GT moguć, ali samo ako se ponudi uz plug-in hibridni pogon. Iako kompanija nije primila zahtjeve od kupaca koji žele kupiti potpuno električni superautomobil, Lamborghinijev šef kaže da se stvari mogu promijeniti do sredine naredne decenije i do tada žele da budu spremni. Trenutno vlada velika potražnja za modelom Urus, koji je ostvario značajne prodajne rezultate i pokazao se kao pun pogodak ove komapnije.

Datum objave: 27/11/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook