Naslovna > Automobili > Honda > Civic > Poziranje pod kamuflažnom maskom prije testiranja

Honda Civic Type R

Poziranje pod kamuflažnom maskom prije testiranja

Japanski proizvođač automobila vrši završna testiranja svog hečbek modela u Nurburgringu, kako bi ova verzija mogla da bude zvanično predstavljena za modelnu 2022. godinu...

Honda neumorno radi na ažuriranju i unaprijeđenju svih verzija svog popularnog modela Civic, tako će u skoroj budućnosti biti otkriven novi Civic Si ali i Civic Type R, koji je ovih dana snimljen na poznatoj stazi u Nurburgringu, prije jednog od mnogobrojnih testiranja. Model sa promotivnog materijala je po prvi put u punoj kamuflažnoj maski sa finalnim dizajnom, pa se mogu primjetiti brojni detalji koji će krasiti ovaj automobil. Na prvi pogled odmah su vidljive Brembo crvene kočione čeljusti i posebni Michelin Pilot Sport 4 pneumatici.

 

 

 

 

 

Jasno je da novi Type R ima mnogo manje lažnih ventilacijskih otvora u odnosu na trenutni  model, jer nema velikih plastičnih dijelova na stražnjem dijelu. Segment koji je ostao nepromjenjen je centralni izduvni sistem sa tri otvora, razlika je jedino u tome da je srednji otvor veći od spoljašnjih. Nazad se još nalazi istaknuti spojler, koji je sada smješten nešto više na vratima prtljažnika i ima jednostavniji dizajn. Generalno novi Civic Type R će ponijeti nešto jednostavniji i čistiji dizajn u odnosu na prethodnika. Naličje će imati veću masku hladnjaka, centralni dio maske imaće saćaste rešetke, dok su dijelovi sa strana još uvijek prekriveni kamuflažnom maskom, te ostaje da se vidi kakav će tačno završni dizajn biti. Za sada nema podataka o mehaničkim postavkama ovog hečbeka, ali pouzdani izvori govore da će se snaga na točkove prenositi isključivo manuelnim mjenjačima. Kada je riječ o pogonskim sklopovima, pominje se mogućnost dolaska i hibridne verzije sa snagom od 400 KS  i pogonom na sva četiri točka, međutim nešto umjerenije glasine kažu da će novi model preuzeti unaprijeđeni pogodnki sklop trenutnog vozila.  Važno je napomenuti još da će Civic Type R biti posljednja Honda u Evropi koja će imati čisti benzinski motor kada stigne u nekom trenutku sljedeće 2022. godine.

Datum objave: 04/10/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook