Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Poznati svjetski prvaci u freestyle fudbalu

Red Bull Street Style

Poznati svjetski prvaci u freestyle fudbalu

TikTok zvijezda Lia Lewis priredila je veliko iznenađenje pobjedom u Svjetskom finalu takmičenja Red Bull Street Style 2021 u Valenciji proteklog vikenda, dok je Norvežanin Erlend Fagerli ušao u historiju osvojivši treću šampionsku titulu...

Nakon godinu dana intenzivnih kvalifikacijskih takmičenja, najbolje freestyle fudbalera i fudbalerki je na svjetskom finalu u Valenciji ocjenjivalo petero sudija, među kojima su bili prvi Red Bull Street Style prvak Sean Garnier (Francuska), Javi Sanz (Španija), Tobias Becs (Norveška), Michal Rycaj (Poljska)i dvostruka šampionka Kitti Szász (Mađarska). Španske fanove nogometa slobodnim stilom oduševili su nastupi najboljih 16 muškaraca i osam žena, koji su u svjetskom finalu takmičenja Red Bull Street Style prikazali zadivljujući stil i vještinu. Lia Lewis je oduševila publiku svojim akrobatskim potezima, pobijedivši u polufinalu Amerikanku Caitlyn Schrepfer, a zatim i Poljakinju Agusku Mnich u finalu. Schrepfer je na kraju bila treća.

 

 

 

 

 

Britanka se ovim sportom počela baviti prije svega tri godine, nakon što je kao dijete trenirala ples i gimnastiku. Ova 24-godišnja zvijezda u usponu je svojim atraktivnim potezima i video uradcima već privukla 2,5 miliona pratilaca na TikToku i 144 hiljade na Instagramu. „Ovo je doslovno najbolji trenutak u mom životu. Još uvijek se tresem i još mi nije došlo do mozga. Aguska je nevjerovatna freestyle nogometašica - po mom mišljenju, najbolja je na svijetu u onome što radi - tako da je bio poseban osjećaj pobijediti je u finalu“, izjavila je freestylerka s adresom u Londonu. U konkurenciji muškaraca, Norvežanin Erlend Fagerli je ušao u historiju pobijedivši u finalu NizozemcaJessea Marleta za svoju treću titulu Red Bull Street Styleprvaka. Treći je bio Kolumbijac Boyka Ortiz. Rođen u Trondheimu, Fagerli od malih nogu trenira i takmiči se sa svojim 27-godišnjim bratom Brynjarom. Njegova treća šampionska titula dolazi nakon naslova prvaka 2018. i 2020. godine. „Zaista je dobar osjećaj ponovo biti prvak. Stvarno sam bio pod pritiskom i znao sam da moram dati sve od sebe. Publika u Španiji bila je nevjerovatna, to mi je dalo mnogo energije i fokusa. Sretan sam što sam im mogao priuštiti dobar nastup“, izjavio je 24-godišnji Fagerli.

Datum objave: 23/11/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook