Naslovna > Automobili > Ferrari > GTC4Lusso > Praktični Ferrari odlazi u istoriju

Ferrari GTC4Lusso

Praktični Ferrari odlazi u istoriju

Era praktičnog modela Ferrarija je, prema zvaničnoj izjavi proizvođača iz Maranella, završena. Ovo znači da modeli GTC4Lusso i GTC4Lusso T odlaze u istoriju...

U skladu sa našom petogodišnjom strategijom proizvodnje modela iz 2017. godine i standardnim životnim ciklusom kompanije, Ferrari je postepeno ukinuo proizvodnju modela GTC4Lusso i GTC4Lusso T – stoji u izvještaju za medije kompanije Ferrari. Ova izjava je u kontrastu sa nedavnim pisanjem automobilskih medija u kojim se tvrdilo da će se proizvodnja navedenih modela nastaviti. Ipak, sada je zvanično potvrđeno da „praktični“ modeli proizvođača sportskih automobila iz Maranella odlaze u istoriju.

 

 

GTC4Lusso je predstavljen na tržištu 2016. godine uz veliku pompu. Sa pogonom na sva četiri točka, sklopivim zadnjim sjedištem i korisnim prtljažnim prostorom, predstavljao je Ferrari namijenjen za „sve uslove i prilike“, odnosno najpraktičniji model koji je izašao iz Maranella. Istovremeno je bio opremljen 6,3-litarskim V12 agregatom sa centralno postavljenim u prednjem dijelu vozila koji je isporučivao 681 KS. Ferrari je proširio asortiman sa modelom GTC4Lusso T sa pogonom na zadnju osovinu i 3,9-litarskim V8 agregatom od 602 KS. Iako je slabiji, GTC4Lusso T dostiže „stotku“ za oko 4 sekunde.

 

 

Pomenuta petogodišnja strategija je odlučila da se Ferrari treba prilagoditi aktuelnom SUV trendu i obogatiti ponudu brenda „propetog konja“ sa urbanim terenskim vozilom. Još uvijek nije poznati izgled očekivanog modela Purosangue, ali za utjehu onima koji žale za GTC4Lusso, postoji velika mogućnost da novi SUV bude neka vrsta četvorovratnog hatchbacka sa povećanim klirensom. Baziraće se na novoj platformi i među pogonskim jedinicama u ponudi bi se mogao naći i V12 agregat, kao i hibridna varijanta sličnog rasporeda kao model SF90 Stradale.

 

 

Purosangue bi trebao stići na tržište 2022. godine, a obožavaoci brenda „propetog konja“ kojima je potreban praktičan automobil za svakodnevnu upotrebu trebaju da pazare GTC4Lusso dok još imaju priliku...

Datum objave: 01/09/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook