Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Praktičnost sa stilom

Citroen Jumpy redizajn

Praktičnost sa stilom

Temeljno osvježen i prigodno ušminkan Citroen Jumpy u 2012. godinu manje više ulazi sa provjerenim adutima, ali i novim detaljima poput šestostepenog automatskog mjenjača...

Novi Citroën Jumpy jedan je od rijetkih dostavnih modela na tržištu koji uspješno ujedinjuje raskošan tovarni prostor i ugodan vozački ambijent, koji je po mnogim detaljima bliži putničkom nego privrednom vozilu. Citroen Jumpy je dostupan u dvije dužine i sa dvije visine, pa se savršeno prilagođava potrebama profesionalaca.

 

Maksimalna zapremina tovarnog prostora kod ovog modela je 7 m3 dok je utovarni pragom visoki samo 49 cm zahvaljujući zadnjem pneumatskom vješanju. Velika bočna klizna vrata kroz koja se može utovariti Euro paleta, te zadnja koja se otvaraju do 180 stepeni, svrstavaju Citroën Jumpy u grupu najergonomičnijih i najpraktičnijih dostavnjaka na tržištu. Kad je o stilu riječ, novi Citroën Jumpy diči se novim prednjim dijelom s velikom redizajniranom hromiranom maskom koju ukrašava novi logotip marke, a koja se proteže sve do svjetala. Novi identitet marke pronalazimo i na zadnjem dijelu vozila, pa ovaj model odmah postaje lako prepoznatljiv.

 

Redizajn novog Citroën Jumpya ujedno je i prilika za istinski uspon prema opremom bogatijim izvedbama u ponudi. One garantuju još više jednostavnosti i sigurnosti u svakodnevnoj upotrebi vozila. Tako se na novom Citroën Jumpyu može naručiti sistem za pomoć pri kretanju na uzbrdici i fiksni limitator brzine kojem se unaprijed može namjestiti brzina koju vozilo ne smije preći. Da garantuje bezbrižnost i sigurnost u svim situacijama, novi Citroën Jumpy od sada u opciji nudi automatsko otkrivanje nedovoljnog pritiska u gumama s prikazom točkova na koji se to odnosi, te Grip Control uređaj. Riječ je o unaprijeđenom sistemu protiv proklizavanja točkova, čije se reakcije prilagođavaju situaciji na cesti, da bi pogon na točkovima uskladio svim prilikama.

 

 

 

Pomoću komande za izbor na armaturnoj ploči lijevo od upravljača vozač može odabrati jedan od četiri dostupna načina, zavsno od uslova vožnje (standardni način, teren, snijeg ili pijesak). Novi Citroën Jumpy od sada se nudi i sa automatskim mjenjačem sa šest stepeni prenosa, što je u savršenom skladu s njegovom namjenom privrednog vozila, koje i dalje ostaje ergonomsko i polivalentno. Taj mjenjač dolazi u paru s motorom HDi 160 kojim se, radi što bolje ergonomije, upravlja pomoću ručice ugrađene na armaturnu ploču.Ručni mjenjači na novom Citroën Jumpy dolaze s motorima HDi 90, HDi 125 i HDi 160.Posebna pažnja je posvećena dodatnom smanjenju emisije CO2. Zato su na vozilo ugrađene aerodinamičke letvice ispod karoserije, te „Volt-kontrol“ uređaj koji omogućava optimizovano upravljanje punjenjem baterije preko alternatora.

Datum objave: 05/01/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook