Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Preda i Carlson vodeći nakon prvog dana cliff divinga u Mostaru

Red Bull Cliff Diving

Preda i Carlson vodeći nakon prvog dana cliff divinga u Mostaru

Takmičenje se nastavlja u petak 8. septembra, drugom serijom skokova sa platformi koje će tokom noći biti postavljene na mostu. Žene će skakati s visine od 21, a muškarci sa 27 metara...

Prvom serijom skokova sa Starog mosta započelo se takmičenje na Svjetskom prvenstvu Red Bull Cliff Diving 2023 u Mostaru, a nakon prvog dana, vodeće pozicije drže Molly Carlson iz Kanade i Catalin Preda iz Rumunije. Peta stanica ovogodišnjeg takmičenja može biti ključna u borbi za titule šampiona, a najbolji svjetski skakači i skakačice danas su krenuli u trku ka prestižnoj pobjedi na Starom mostu. Takmičari su danas izveli svoje skokove direktno sa kamene arke mosta, čime su odali počast dugogodišnjoj tradiciji skakanja u gradu na Neretvi.

 

 

 


Nakon prve serije skokova u ženskoj konkurenciji, Molly Carlson iz Kanade zauzima vodeću poziciju sa impresivnih 68,90 bodova, koje je zaslužila za izvođenje dvostrukog salta sa dva vijka u zgrčenom položaju, prema ocjenama sudija. Na drugom mjestu nalazi se Njemica Iris Schmidbauer, dok je treća Amerikanka Meili Carpenter. U muškoj konkurenciji, trenutno vodi Rumun Catalin Preda sa 67,60 bodova za svoj izvanredan leteći salto u povratnom položaju pregiba. Drugo mjesto dijele nezavisni takmičar Nikita Fedotov i Ukrajinac Oleksiy Prygorov, oba sa 66,30 bodova, dok se četvrti nalazi Britanac Aidan Heslop.Važno je napomenuti da će se poredak vjerovatno mijenjati tokom naredna dva dana, jer se očekuju najzahtjevniji i najatraktivniji skokovi. Možemo biti sigurni da nas čeka uzbudljivo i napeto takmičenje na osmoj stanici ovog prvenstva u našoj zemlji.

Datum objave: 15/09/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook