Naslovna > Automobili > Hyundai > Equus > Predsjednička limuzina

Aktuelno - Hyundai

Predsjednička limuzina

Luksuzna Hyundaijeva limuzina Equus, koja je već u prodaji u Koreji, Americi i zapadnoj Evropi, po prvi put je ponuđena kupcima u BiH...

Prvi put u BiH i u novom prodajno servisnom centru Hyundai Auto BH u Sarajevu, izložena je predsjednička limuzina Equus. Ovo reprezentativno vozilo odiše prvoklasnim luksuzom, ali i višestrukom funkcionalnošću. Prvi primjerak u BiH ima 4 sjedišta, a podsjećamo da se može naručiti i u “klasičnoj” verziji sa 5 sjedišta.

 

Equus pokreće 5.0 GDI V8 motor sa 430 KS. Tu je i osmostepeni automatski Shiftronic mjenjač. Ovakva pogonska koncepcija omogućava dvotonskoj korejskoj limuzini da od 0 do 100 km/h stigne za samo 5,2 sekunde, uz maksimalnu brzinu od elektronski limitiranih 250 km/h.

 

Reprezentativni Hyundaijev automobil je dugačak 5.160, širok 1.890 i visok 1.495 mm. Spisak serijske opreme je predugačak za nabrajanje, a sa njega se izdvajaju sistem za parkiranje sa projekcijom slike na 9.2 inčnom displeju, sistem za nadzor mrtvog ugla, zatim VIP sjedište sa masažerom, koje je postavljeno dijagonalno od vozačevog.

 

Tu su i Lexicon audio sistem sa 13 kanala i 17 zvučnika snage 608 W, kutija za rashlađivanje i grijanje, integrisana u naslon na zadnjem sjedištu, te sistem za održavanje vozila između traka na cesti. Kao svojevrsna tehnološka poslastica, čije prisustvo omogućava vrhunski doživljaj u vožnji, navodi se elektronska kontrola amortizera, koja uz pomoć senzora kontinuirano prati uslove na cesti i podešava visinu vozila, kako bi se postigao maksimalan nivo udobnosti i sigurnosti.

 

Tri nivoa zaštite putem zvučnih i svjetlosnih upozorenja, aktivnih i pasivnih sigurnosnih elemenata putnika, su u sinergiji i pružaju maksimalnu sigurnost. Cijena ovog vozila je dostupna na upit. 

Datum objave: 06/06/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook