Naslovna > Automobili > Chevrolet > Corvette > Predstavlja se nova Corvetta

Naredne godine

Predstavlja se nova Corvetta

Chevrolet je potvrdio da će u nedjelju, 13. siječnja 2013. u Detroitu biti predstavljena nova, sedma generacija Corvette. Da bi pokrenuo odbrojavanje do premijere, Chevrolet je predstavio novi logotip s prekriženim zastavama za novu Corvette 2014.

„Nova, sedma generacija Corvette zaslužuje i novi simbol“, rekao je Ed Welburn, potpredsjednik GM-ova globalnog dizajna. „Novi dizajn prekriženih zastava odražava karakter nove Corvette. Zastave su puno modernije, više tehničke i detaljnije izrađene nego prije, naglašavajući temeljit redizajn čitavog automobila.“

Novi logotip s prekriženim zastavama predstavljen je na trkaćoj stazi Road Atlanta na kojoj je tim Corvette Racing proslavio velike pobjede na prvenstvu serije ALMS (American Le Mans Series) GT za modele iz masovne proizvodnje.

Chevrolet je osigurao prvenstvo za proizvođače, Corvette Racing je osigurao timsku pobjedu, a Oliver Gavin i Tommy Milner trijumfirali su u kategoriji vozača sa četiri pobjede u devet utrka koje su prethodile Petit Le Mansu, finalu sezone 2012. ALMS.

Ova su prvenstva učinila Corvette Racing najuspješnijim timom u povijesti ALMS-a s ukupno 77 pobjeda u klasi, osam osvojenih prvenstava za vozače i devet timskih i proizvođačkih naslova od 2001. godine. Tim je zabilježio i sedam pobjeda u klasi na natjecanju 24 sata Le Mansa od 2001. godine. Corvette Racing će predstaviti C6.R za sezonu 2013. ALMS-a, a očekuje se da će C7.R doživjeti svoju trkaću premijeru 2014. godine.

„Pobjeda na ALMS natjecanjima s Corvette C6.R pred prestižnim konkurentima iz Ferrarija, Porschea i BMW-a savršen je završni čin za šestu generaciju Corvette“, rekao je Tadge Juechter, glavni inženjer Corvette.

„Sedma generacija Corvette temeljit će se na tom uspjehu“, dodao je Juechter. „S novom Corvette naumili smo konstruirati sportski automobil svjetske klase s dizajnom, profinjenošću, učinkovitošću i vrhunskim osjećajem za vozača koje nitko neće nadmašiti. Samo su dva dijela naslijeđena sa C6 korištena u modelu C7 – filtar zraka u kabini te stražnja spojka pomičnog dijela krova.“

 

Logotip prekriženih zastava simbol je Corvette otkad je predstavljena 1953. godine. Uvijek se sastojao od dvije zastave: jedne trkaće zastave s kvadratićima i druge sa Chevroletovim simbolom „leptir-mašne“ te francuskim ljiljanom. Dizajn je evoluirao tijekom godina, a nalazi se na preko 1,5 milijun modela Corvette proizvedenih od 1953. do danas.

 

Za sedmu generaciju Corvette dizajn prekriženih zastava postao je nešto više tehnički, uglastiji i sportskiji, što su atributi koji opisuju i novi automobil. Logotip je također detaljniji uz veću dubinu, više boja i veću usmjerenost na detalje.

Prije odabira finalnog dizajna razmotreno je preko stotinu varijanti.

Novi dizajn prekriženih zastava naći će se na novoj Chevrolet Corvette 2014. koja će biti predstavljena u nedjelju, 13. siječnja 2013. u Detroitu. Na premijeru Corvette bit će pozvani predstavnici odabranih medija. Chevrolet će i obožavateljima Corvette ponuditi ograničen broj ulaznica, dok će sva zarada ići u fond Nacionalnog muzeja Corvette u američkom gradu Bowling Green. Zainteresirani se mogu obratiti Rocu Linkovu (roc@corvettemuseum.com) i doznati više o tome.

U sljedećih nekoliko tjedana na web-mjestu www.one13thirteen.com bit će predstavljene dodatne informacije i videosadržaji o sedmoj generaciji Corvette. Obožavatelji se mogu pridružiti raspravi o sljedećoj generaciji Corvette te pratiti nove najave putem Facebooka (facebook.com/corvette) i Twittera @Chevrolet(#Corvette). Fanovi koji će slijediti hashtag #one13thirteen na Twitteru uskoro će saznati više, a mogu očekivati i ekskluzivna ažuriranja.


KRATKI PREGLED: prva je Corvette predstavljena svijetu kao konceptni automobil 17. siječnja 1953. na GM-ovoj Motorami u gradu New Yorku. Taj je automobil izvorno dolazio sa simbolom zastave na kvadratiće s kojom je ukrštena američka zastava. Kako nije bilo moguće koristiti američku zastavu u komercijalnom simbolu, do početka proizvodnje Corvette u lipnju 1953. američka je zastava u logotipu zamijenjena dizajnom francuskog ljiljana/leptir-mašne.
 

Datum objave: 20/10/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook