Naslovna > Auto moto sport > Predstavljanje novog bolida

Ferrari Formula 1

Predstavljanje novog bolida

Ferrari je na velikoj svečanosti organizovanoj u pozorištu Romolo Valli otkrio svoj novi bolid za nastupajuću sezonu Formule 1 pod nazivom SF 1000 u čast učešća ovog tima na jubilarnoj hiljaditoj trci...

 

Izvršni direktor Ferrarija Louis Camillieri je izjavio kako očekuje da će ova godina biti zanimljiva, puna neizvjesnih takmičenja i važna zbog razvoja novog tipa bolida kako bi zadovoljili propise koji će stupiti na snagu 2021. godine. On je takođe dodao kako ima puno povjerenje u svoje zaposlenike, njihovu kreativnost, disciplinu i radnu etiku što su zaštitini znaci kompanije Ferrari. On je takođe pohvalio glavnog inžinjera i direktora tima Scuderia Ferrari Mattiu Binotta za odlično obavljen posao i izrazio radost uspjesima koji očekuju ovaj tim.

 

 

Nijansa karoserije predstavljenog bolida ostaje ista kao i protekle sezone, a oznaka glavnog sponzora Philip Morrisa pod nazivom Mission Winnow i sada zauzima posebno mjesto na bolidu. Boje tima će i naredne sezone braniti ista postava vozača kao i prošle godine, a nju čine Charles Leclerc i Sebastian Vettel. Leclerc je prije nekoliko sedmica potpisao novi ugovor sa Ferrarijem do 2024. godine, a četvorostrukom šampionu Vettelu krajem sezone ističe ugovor.

Datum objave: 13/02/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook