Naslovna > Automobili > Honda > Civic > Predstavljanje sljedeće generacije 20. jula

Honda Civic Type R

Predstavljanje sljedeće generacije 20. jula

Što se tiče stila, standardna 11. generacija Civic je konzervativna evolucija u odnosu na prethodnu iteraciju, i očekuje se sličan dizajn za Type R. Veliki otvori na prednjoj maski i veće krilo nazad su još uvijek u ponudi, kao što se to može vidjeti iz kamufliranih prototipova...

Prvo viđenje Honde Civic Type R sljedeće generacije u obliku prototipa bilo je prije godinu dana. Hondina zvanična teaser kampanja traje punih šest mjeseci, a danas imamo još jedan teaser za očekivani hot hatch. Honda će konačno, službeno, ukloniti kamuflažu i svijetu predstaviti svoj novi Civic Type R 20. jula. Ovo će sigurno biti poslednji Type R visokih obrtaja prije nego što elektrifikacija preuzme vlast.

 

 

 


Novi Civic Type R će ostati mašina sa prednjim pogonom, što je direktno potvrdila Honda pošto je postavila rekord staze na Suzuki još u aprilu. Njegovo vrijeme je bilo za jedva sekundu brže od prethodnog rekordera, koji je bio trenutni Civic Type R. Prošle sedmice je na internetu navodno otkriveno pet boja eksterijera za novi Type R. Navedene su crna, bijela, siva, crvena i plava, ali je nedostajala Phoenix Yellow.

Datum objave: 12/07/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook