Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > GLA > Spreman za mart i Ženevu

Mercedes, GLA

Spreman za mart i Ženevu

Dosad je javnost upoznata sa informacijom da će GLA biti oko 10 mm viši u odnosu na odlazeći model...

Dosad je javnost upoznata sa informacijom da će GLA biti oko 10 mm viši u odnosu na odlazeći model. To mu ujedno donosi više "crossoverski" izgled, a iako će biti 15 mm kraći, to ipak neće uticati na prostor za noge. Iz njemačke kompanije su istakli da će unutrašnjost zapravo biti prostranija, što se može zahvaliti povećanju međuosovinskog rastojanja. Očekuje se i veća zapremina prtljažnika, a vozač i suvozač će imati više prostora za glavu.

 

Prethodni video teaser je otkrio da će biti moguće konfigurisati stražnja sjedišta za više prostora za teret s obzirom na njihovu konfiguraciju 40/20/40. Unutrašnjost će u velikoj mjeri biti prenesena iz A-Klase hatchback/sedan, kao i iz novog kompaktnog crossovera GLB. Za razliku od modela GLB, GLA će biti ponuđen ekskluzivno sa pet sjedišta.

 

Svjetska premijera za GLA je rezervisana za Sajam automobila u Ženevi u martu 2020. godine, dok se naredne godine očekuju AMG 35, 45 i 45 S modeli visokih performansi, kao i plug-in hibridi GLA 250e koji će slijediti A250e i B250e.

Datum objave: 10/12/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook