Naslovna > Automobili > Porsche > Cayman > Predstavljen 718 Cayman GT4 Clubsport

Porsche

Predstavljen 718 Cayman GT4 Clubsport

Njemački proizvođač automobila predstavio je model 718 Cayman GT4 Clubsport u dvije verzije, za amaterske i profesionalne trke...

Amaterskim trkama će juriti Trackday verzija, dok će se profesionalci moći igrati sa Competition varjantom. Pogonsku jedinicu kod obe verzije čini će 3,8 litarski boxer, koji razvija 420 ks i 425 Nm obrtnog momenta. Ovaj agregat je uparen sa šestostepenim automatskim mjenjačem i dvostrukim kvačilom, te mehanički ograničenom blokadom diferencijala.

 

Prednje vješanje je preuzeto sa modela 911 GT3 Cup racera, dok se za bezbjednost vozača brinu standardni FIA sigurnosni kavez, Recaro trkačka sjedišta sa pojasem koji se veže u šest tačaka, otvor za izlaz kroz krov, a tu je i Coswort digitalna kontrolna tabla. Trackday verzija dolazi sa asistencijom u vožnji poput sistema protiv zaključavanja kočnica, elektronske stabilnosti i kontrole proklizavanja. Competition verzija ima više trkačkih dijelova, poput podesivih amortizera, podesiv rad kočnica, integrisana dizalica, upravljač iz 911 GT3 R i veći rezervoar od 115 litara.

Datum objave: 08/01/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook