Naslovna > Automobili > McLaren > 720S > Predstavljen 720S Spider

McLaren

Predstavljen 720S Spider

Gama kompanije McLaren proširena je premijernim predstavljanjem novog modela 720S Spider, koji zahvaljujući twin-turbo V8 agregatu razvija 710 konjskih snaga i postiže maksimalnu brzinu od 341 km/h...

Novi roadster prati dizajnerske poteze coupe modela, na prvi pogled se može uočiti prepoznatljivi dio automobila, koji posjeduje veoma upadljiva prednja svjetla. Veće dizajnerske promjene se iočavaju tek nakon A stuba, na koji se naslanja sklopivi krov sačinjen od samo jednog panela. Proizvođač ističe da se krov ovog modela najbrže sklapa u klasi super automobila, a za to mu je potrebno svega 11 sekundi i to pri brzini do 50 km/h. Pored naprednih tehnoloških rješenja kada je krov ovog automobila u pitanju, on dolazi i sa nešto napredniom aerodinamikom, te aktivnim aktivnim zadnjim spojlerom koji se automatski podešava u zavisnosti od toga da li je krov spušten ili je na svom mjestu. Karoserija modela 720S Spider takođe je izrađenaod ugljenikovih vlakana koja je ekstremno jaka i kruta. Zapravo, karoserija je tako čvrsta da inženjeri nisu morali da dodaju dodatnu potporu uprkos tome što je krov uklonjen, a ovaj model je za samo 49 kilograma teži od kupea koji je teži 1.332 kilograma.

 


Ispod poklopca motora se krije moćni četvorlitarski twin-turbo V8 agregat koji razvija 710 konjskih snaga (529 kW) i 769 Nm obrtnog momenta, a koji je povezan sa sedmostepenim sekvencijalnim mjenjačem. Ovaj pogosnki sklop automobilu omogućava da iz mjesta do 96 km/h ubrzava za samo 2,8 sekundi, dok je maksimalna brzina kretanja ograničena na 341 km/h, a sa spuštenim krovom Spider će se kretati neznatno sporije, odnosno maksimalnih 325 km/h. Cijena u SAD iznosi 315.000 dolara, u Velikoj Britaniji 237.000 funti, dok će se u Nemačkoj prodavati za 273.000 eura.

Datum objave: 12/12/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook