Naslovna > Automobili > Audi > A6 > Predstavljen A6 Allroad Quattro
FOTO GALERIJA (9)

Audi

Predstavljen A6 Allroad Quattro

Nakon prilično dvije uspješne generacije ovog karakterističnog automobila, marka iz Ingolstadta je predstavila i treću, kako kažu, ekonomičniju i boljih performansi

Prve dvije generacije ovog modela iz 2000. i 2006. Godine bile su prilično uspješne, a Audiju se nadaju da će i treći generacija ići tim putem. Allroad Quatro je izvedbenica ili nadogradnja modela Avant (karavan) koja mu pruža dodatne mogućnosti: kada prestane asfatl, vožnja se nastavlja, jer Allroad je rođen za makadam  i blaži offroad. 

 

Iz Audija naglašavaju da nova generacija ovog automobila nudi bolje performanse u odnosu na prethodne, te da je potrošnja goriva smanjena za izuzetno velikih 20 %.  Quattro je dug 494 cm, širok 190 cm, visok 147 cm sa međuosovinskim  rastojanjem od 291 cm. Zapremina prtljažnika se kreće od 565 do 1680 litara,a težina je smanjena u odnosu na prethodnika za oko 70 kg. Točkovi su od 18 i 19 inča i drugačiji su odnosu na one koji se nalaze na Avantu. 

 

Allroad je prepoznatljiv na cesti, sa uravnoteženim proporcijama  i oštrim linijama koje naglašavaju „zatagenustost ravnih dijelova“ a krovna linija elegantno teče u D stubove. Audi nudi progresivnu LED tehnologiju kao opciju za prednja i stražnja svjetla. Xenon plus prednja svjetla mogu biti u kombinaciji s adaptivnim svjetlima, što osigurava da put bude  uvijek pravilno osvijetljen za sigurno vožnju. Karoserija  novog  A6 Allroad Quattro je šest centimetara (2,36 in) veća od A6 Avant. Ističe se po letvicama na bočnim  pragovima, širokim blatobranima i single-frame maskom s vertikalnim letvicama. Nehrđajući čelik pokriva zaštini dio podvozje na prednjem i stražnjem dijelu automobila, a ispušni sustav završava u dvije velike, spljoštene ispušne cijevi.

 

Tu su i krovni nosači koji se montiraju na dvostruko barovima. Odbojnici i obloge na blatobranima su u kontrastnoj boji i naglašavaju karakter ovog automobila koji je dosutupan u svim paletama boja te u posebnoj „Java Braun“ boji namjenjenoj isključivo za Allroad.  Unutrašnjost Audija A6 allroad quattro nudi obilje prostora zahvaljujući velikom međuosovinskom razmaku od 2,91 metara, a karakteriše je odlična ergonomija i kvalitetna izrada. Audi nudi širok izbor mogućnosti za novi A6 allroad quattro.Head-Up Display projektuje važne podatake na vjetrobransko staklo. Ambijentalno osvjetljenje pruža poseban štimung u  unutrašnjosti sa suptilnim LED svjetlima, a široko podesiva prednja sjedala deluxe su opcionalno dostupna sa ventilacijom i funkcijom masaže.

 

Dodatne značajke su četiri zone automatski klima uređaj, panoramski stakleni krov i praktični ključ, koji može ostati u vozačevom džepu. Kada su u pitanju agregati Audi  A6 Allroad Quattro u ponudi ima jedan benzinski i tri dizelska V6 agregata . 3.0 TFSI razvija 310 KS i 440 Nm obrtnog momenta, a do 100 km/h dolazi za 5,9 sekudni i razvija elektronski ograničenu maksimalnu brzinu od 250 km/h. Deklarisana potrošnja je 8,9 litara.  Tri varijante 3.0 TDI agregata razvijaju  204 KS (450 Nm), 245 KS (580 Nm) i 313 KS (615 Nm) i u prosjeku troše oko 6 litara gorivo. Najjača izvedba sa 313 KS do 100 km/h ubrzava za 5,6 sekundi. Novi Audi A6 Allroad Quatro biće dostupan u Njemačkoj u proljeće sa cijenom od 54 600 eura, za model sa 3.0 TDI agregatom od 204 KS. 

 

*Više fotografija u našoj fotogaleriji ovdje

Datum objave: 11/01/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook