Naslovna > Vijesti > Predstavljen BMW Serie 2 Grand Coupe

BMW Serie 2

Predstavljen BMW Serie 2 Grand Coupe

BMW je svoju proširenu liniju kompaktnih automobila okrunio novim Gran Coupe serije 2, svojim prvim malim kupeom sa četvoro vrata - a obećava da je mašina razvijena sa fokusom na dinamiku vožnje.

Dostupan za naručivanje na većini tržišta novi Mercedes-ov CLA rival proširuje liniju serije 2 zajedno sa postojećim Coupe, Cabrio i Active Tourer - iako je izgrađen na drugačijoj platformi od tih modela . Dok će Coupe nastaviti kao pogon na zadnjim točkovima, novi Gran Coupe pokretaće prednji točkovi i koristiće istu arhitekturu FAAR kao nedavno pokrenuta i usko povezana Serija 1.

 

Oznaka modela Gran Coupe započela je serijama 4 i 6 još 2012. godine, a nedavno se proširila verzijom serije 8, o čemu je automoto.ba već pisao. Direktor projekta Gran Coupe 2 serije, Gernot Stuhl, rekao je da je BMW „osjećao da ima prostora za manji model Gran Coupe koji bi po veličini mogao da se smjesti odmah ispod serije 3“. Iznutra, BMV tvrdi da Gran Coupe serije 2 nudi dodatnih 33 mm prostora za koljena u poređenju sa kupeom serije 2, kao i povećan prostor za glavu putnicima na zadnjim sjedištima.

Datum objave: 16/10/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook