Naslovna > Auto moto sport > Predstavljen bolid C43 - Za novo ruho zadužen dizajn centar Alfa Romeo Centro Stile

Alfa Romeo F1 Team

Predstavljen bolid C43 - Za novo ruho zadužen dizajn centar Alfa Romeo Centro Stile

Automobil je sada spreman da izađe na stazu radi provjere, koja je zakazana za ovu nedelju u Barseloni i za zimsko testiranje u Bahreinu krajem mjeseca...

Elegantan, žestok i apsolutno prekrasan - Alfa Romeo F1 Team Stake predstavio je svoj bolid za sezonu 2023, C43, na događaju održanom u Cirihu i u sjedištu tima u Hinvilu, u Švajcarskoj, a svijet Formule 1 već ima pretendenta na titulu najljepšeg automobila na stazi. Bolid C43, u upečatljivoj crveno-crnoj boji, voziće Valteri Botas i Džo Gvanju na svjetskom prvenstvu 2023. godine sa težnjom da nastave put stalnog usavršavanja tima. Na impresivnom video snimku, C43 je iznikao iz sirovih materijala i atomizovanih dijelova, a konačni rezultat simbolizuje način na koji tim predstavlja zajednicu pojedinaca koji se drže zajedno, od kojih svaki igra važnu ulogu u obezbjeđivanju uspjeha Alfa Romeo formula 1 tima. Za shemu boja zadužen je dizajn centar Alfa Romeo Centro Stile, izuzetnost italijanskog brenda i manifest stvarima napravljenim u Italiji. Dizajniran od strane tehničkog tima na čelu sa Janom Monšoom (Jan Monchaux) uz podršku nove Ferari jedinice, C43 je evolucija C42: zbog izmjena u uredbama koje je donijela FIA, C43 ima nekoliko noviteta i potpuno nove dijelove, a njegov sveobuhvatni razvojni put i dalje obećava vrtoglavi uspon u 2023.

 

 

 


Valteri Botas (Valtteri Bottas), vozač tima Alfa Romeo F1 Team Stake: „C43 je konačno stigao i jedva čekam da ga izvezem na pravi put. Zaista mi se sviđa naša nova shema boja, mislim da je zapanjujuća i dobra evolucija u odnosu na prošlogodišnju. Bila je to zanimljiva prva sezona sa timom, napravili smo prilično solidan napredak zajedno, a sada postoji samo jedan smjer koji treba da pratimo: nagore, više i bolje. Očigledno je da ima još posla i stvari koje treba poboljšati, ali sam uvjeren da imamo u sebi ambicije da težimo još boljim rezultatima ove godine. Jedva čekam da se vratim trkama, potpuno sam napunio baterije i nestrpljiv sam da započnemo novu sezonu“.

 


DžoGvanju (Zhou Guanyu), vozač tima Alfa Romeo F1 Team Stake: „Srećan sam što konačno vidim da je C43 predstavljen nakon svih napora uloženih iza kulisa proteklih mjeseci; Mislim da imamo prelijep novi dizajn za 2023. i radujem se što ću voziti ovaj bolid u Barseloni narednih dana, prije nego što počnemo sezonu sa zimskim testiranjem u Bahreinu. Prošle godine, tim je od samog početka učinio da se osjećam kao kod kuće, poželio mi je dobrodošlicu i dao mi vremena da učim i napredujem. Očekivanja za ovu godinu su definitivno veća, a iskustvo iz moje početničke sezone prenijeću u 2023. Uzbuđen sam zbog onoga što dolazi i potpuno sam spreman za napad“.

Datum objave: 08/02/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook