Naslovna > Auto moto sport > Predstavljen bolid za novu sezonu
FOTO GALERIJA (6)

Sauber C37 F1 2018

Predstavljen bolid za novu sezonu

Ove godine se timu Sauber F1 pridružio šampion iz F2 takmičenja Charles Leclerc, dok Marcus Ericcson ostaje u timu kako je i očekivano.

Ovo je prvi put nakon da je Sauber C37 bolid zvanično prikazan u Alfa Romeo bojama, nakon vijesti o zajedničkoj saradnji još krajem prošle godine. Prošlogodišnja kombinacija  zlatne i plave boja je sada zamjenjena tamno-crvenom i bijelom kombinacijom Alfa Romeo dizajna. Švicarski tim se nada da će dugogodišnja saradnja sa poznatom automobilskom kompanijom uroditi plodom i pomoći im u boljim rezultatima i odmicanju od začelja F1 kolone. Ferrari će snabdjevati Sauber novim motorima za sezonu 2018, dok je u sezoni 2017  tim Sauber koristio Ferrari pogonsku jedinicu godinu dana starije specifikacije nego fabrički Ferrari tim.

 

“Nova pogonska jedinica iz Ferrarija će nam omogućiti da maksimalno iskoristimo poboljšanja aerodinamike ovogodišnjeg bolida, i siguran sam da Marcus i Charles nestrpljivo očekuju početak sezone”- izjavio je tehnički direktor Saubera Jorg Zander.

Datum objave: 22/02/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook