Naslovna > Automobili > Land Rover > Range Rover > Predstavljen Carmel Edition, proizvodnja ograničena na 17

Range Rover SV

Predstavljen Carmel Edition, proizvodnja ograničena na 17

U SAD-u cijena od 345.000 dolara ne uključuje odredišnu naknadu od 1.475 dolara, ali nema razloga za brigu o tome, jer Land Rover nudi ograničeni model isključivo gostima u svojoj kući Range Rover House, matičnoj bazi proizvođača automobila za vrijeme Monterey Car Week u Kaliforniji...

Land Rover je krajem prošle godine, neposredno pred praznike, predstavio zadivljujući i luksuzni SUV, Range Rover SV, ali je kompanija spremna da ga učini još ekskluzivnijim sa Carmel Edition, koji ima ekskluzivne dizajnerske detalje iznutra i izvana. Land Rover je dizajnirao SUV isključivo za tržište Sjeverne Amerike i planira proizvesti samo 17 primjeraka. SUV dobija ekskluzivnu Satin Bronze boju eksterijera, sa SV-ekskluzivnim 23-inčnim Diamond Turned naplatcima ofarbanim u Sark Grey Gloss sa umetcima u Satin Bronze.

 

 

 


U unutrašnjosti, kabina ima SV Signature Suite i konfiguraciju sa četiri sjedišta u Range Roveru sa dugim međuosovinskim rastojanjem. Prednja sjedišta su dvobojna i urađena su u Liberty Blue od skoro anilinske kože. Jedinstveni detalji uključuju i SV Bespoke brendirane pragove, Carmel Edition vez i još mnogo toga. Unutrašnjost takođe sadrži Gloss White keramičke kontrole i Satin White keramičke završne obloge. Putnici na zadnjim sjedištima će moći da uživaju u elektronskim pokretnim držačima za čaše i frižideru sa staklenim posuđem Dartington Crystal.

 


Dok SUV dobija vizuelnu nadogradnju u odnosu na standardni SV, pogonski sklop ostaje nepromijenjen, i dalje je tu 4,4-litarski V8 sa dva turbo punjača koji proizvodi 515 KS i 749 Nm obrtnog momenta.


 

Datum objave: 20/08/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook