Naslovna > Automobili > Fiat > 500 > Predstavljen FIAT 500C GQ

U SAD-u

Predstavljen FIAT 500C GQ

Nakon predstavljanja malog cupea u Europi u martu ove godine, Fiat je za zaljubljenike modela 500 u SAD-u pripremio posebnu ediciju

Već na prvi pogled jasno je da se 500C GQ od standardnog modela znatno razlikuje. Prednji dio automobila je u potpunosti promjenjen, sa velikim otvorima za vazduh, a izvježbano oko će primjetiti i novi set točkova, odnosno aluminijskih naplataka koji se nude sa crnim ili crvenim centralnim poklopcem.

 

Zadnji difuzor je crne boje i u njega su smještene dvije cijevi, dok je crna boja korištena i za kućišta svjetala i treća vrata. Da je ovaj model poseban pokazuje oznaka 500C GQ smještena na B stubu. Platneni krov se pokreće elektromotorima i moguće ga je zatvoriti do brzina od 96 km/h, dok je za otvaranje istog potrebno voziti ispod 80 km/h.  Kada je u pitanju unutrašnjost osvježenje dolazi potpuno novi  trokraki upravljač, dok crvena koža i alkantra u sjedištima mali automobil čine eksluzivnim.  Ovaj model pokreće 1,4 litarski MultiAir benzinski turbo-motor koji razvija 160KS i 230 Nm obrtnog momenta, što je dovoljno da 500C od 0 do 100 km/h stigne za malo više od 7 sekundi.

 

Datum objave: 19/08/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook