Naslovna > Automobili > Volkswagen > Golf > Predstavljen GTD
FOTO GALERIJA (4)

Volkswagen Golf GTD 2020.

Predstavljen GTD

Pored novog Golfa GTI na sajmu automobila u Ženevi debituje i „hot“ dizelska verzija popularnog hatchbacka – Golf GTD...

 

Ovaj model zaokružuje ponudu Volkswagenovog GT paketa zajedno sa benzinskim performantnim GTI-om i novim plug-in hibridnim GTE-om. GTD je među „članovima porodice“ zaozeo poziciju kruzera na dužim relacijama sa teoretski maksimalnim dometom od 960 kilometara sa jednim punjenjem rezervoara. U novom GTD modelu se nalazi novi pogonski turbodizel agregat zapremine dvije litre koji isporučuje snagu od 200 KS pri 400 Nm obrtnog momenta. Ovaj agregat je opremljen i novim katalizatorskim sistemom sa dvostrukim doziranjem AdBlue koji smanjuje emisiju CO2 u odnosu na prethodnu generaciju. Snaga se prenosi na prednju osovinu isključivo preko sedmostepenog DCT mjenjača, a detalji o prosječnoj potrošnji goriva i stepenu emisije CO2 još nisu objavljeni.

 

 

GTD će takođe biti dostupan sa istom opcionalnom opremom na šasiji modela GTI koji uključuje 15 mm niži sportski ovjes, prednji diferencijal sa blokadom i adaptivne amortizere koji se prilagođavaju različitim modovima vožnje. Vanjski sportski paket opreme se od modela GTI razlikuje u nekoliko suptilnih izmjena, crveni detalji sa GTI-ja su zamijenjeni tamno sivim, a aluminijumski naplatci su drugačijeg dizajna. Na zadnjoj strani GTD-a se nalazi samo jedna dvostruki izduvni sistem dok se kod benzinskog GTI-ja nalaze dva. U kabini se nalaze sjedišta presvučena tartanom sa svijetlo sivim detaljima i očekuje se 10,25-inčna digitalna instrument tabla kao standard čija će grafika biti takođe u svijetlo sivoj nijansi u skladu sa detaljima kokpita.

Datum objave: 27/02/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook