Naslovna > GMC Hummer > Predstavljen i SUV električnog Hummera

GMC Hummer EV SUV

Predstavljen i SUV električnog Hummera

Nakon nekoliko najava GMC je nakon pickupa konačno predstavio i SUV izdanje Hummera EV, sa kojim bude neke stare uspomene H2 modela, ali sa potpuno novom tehnologijom...

Kada je prvi put spomenut GMC Hummer EV u pickup izdanju, već tada se znalo da će i SUV stupiti na scenu i upravo je došao taj trenutak. GMC Hummer EV SUV za 2024. godinu je tu i spaja ista tehnološka rješenja i performanse sa pickup verzije. Dakle, nudi isti električni raspored sa tri motora, a dvomotorna jeftinija verzija pojaviće se nešto kasnije. Ipak, kako kažu u GMC-u, snaga SUV-a iznosi 830 KS umjesto 1,000 KS pickup verzije, dok je obrtni moment ostao nepromijenjen – 15,592 Nm.

 

 


U unutrašnjosti će se naći isti raspored za pet putnika kao i kod pickupa, stim što se zadnji dio značajno mijenja shodno SUV karakteristikama. Što se tiče funkcija tu su Enchanced Super Cruise, Crabwalk Mode za upravljanje sva četiri točka, Extract Mode i eksplozivni Watts to Freedom launch mod. U tromotornom Hummeru ova funkcija će omogućiti ubrzanje od 0-100 km/h za 3,5 sekundi. Van asfalta Hummer EV SUV će, kako tvrde u GMC-u, imati najbolje osobine u klasi, uključujući krug okretanja od samo 10,8 metara.

 


Za kupce koji žele posebno izdanje predviđen je Edition 1, koji se standardno isporučuje sa 22-inčnim  točkovima i brojnim drugim karakteristikama. Tu je i Extreme Off-Road paket koji velike točkove zamijenjuje 18-inčnim naplatcima omotanim agresivnim gumama od 35 inča. Paket odlikuju sve terenske karakteristike, uključujući kamere ispod podvozja, te posebne zaštitne panele vitalnih dijelova SUV-a. Za one koji žele više, GMC će na lansiranju imati na raspolaganju preko 200 dodataka. Edition 1 stiže početkom 2023. godine sa početnom cijenom od 105,595 američkih dolara, odnosno 110,595 sa Off-Road paketom.

Datum objave: 05/04/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook