Naslovna > Automobili > Hyundai > i30 > Predstavljen i30 N Line

Hyundai

Predstavljen i30 N Line

Naš i30 N je postigao ogroman uspjeh od trenutka kada je lansiran na tržište, a kupcima nudi sjajne sposbnosti i performanse, dok je u isto vrijeme izuzetno zabavan za vožnju...

Kompanija Hyundai predstavila je novi model i30 N Line koji će u prodajne salone širom Evrope stići krajem ljeta. Za razliku od modela i30 N ili Veloster N, novi i30 N Line nije orijentisan na performanse, iako je dobio značajna unapređenja kako u vanjskom tako i u unutrašnjem izgledu. Prema tome, kupci ovog modela će morati da se zadovolje benzinskim agregatrom radne zapremine 1,4 litara koji razvija 138 ks. Unaprijeđena je dinamika vožnje, ovjes i kočnice, za koje iz kompanije navode da su urađene tako da savršeno odgovaraju karakteristikama ovog modela. U suštini, model i30 N Line je za Hyundai ono što su S Line modelu za kompaniju Audi.

 

 

Jedino što automobil južnokorejskog proizvođača posjeduje sve detalje koje se inače nalaze na "hot heč" modelima, među kojima je i srebrna linija na branicima, aluminijumske naplatci i nove izduvne cijevi. Što se tiče unutrašnjeg izgleda ističu se sportska sjedišta sa oznakom N koja pružaju odličnu potporu i upravljač koji je presvučen perforiranom kožom. Tu je i oznaka N na ručici menjača. Iz kompanije navode da ovaj model ima "udoban i prostran enterijer u kome će uživati svi putnici u automobilu"."Naš i30 N je postigao ogroman uspjeh od trenutka kada je lansiran na tržište, a kupcima nudi sjajne sposbnosti i performanse, dok je u isto vrijeme izuzetno zabavan za vožnju. Sada to želimo da podijelimo i sa kupcima koji možda nemaju tolike platežne mogućnosti, te iz tog razloga i predstavljamo novi i30 N Line", naveo je potpredsednik marketing ai proizvodnje kompanije Hyundai, Andreas-Kristof Hofman. 

Datum objave: 20/07/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook