Naslovna > Vijesti > Predstavljen iDrive osme generacije

BMW

Predstavljen iDrive osme generacije

BMW je u električnom crossoveru iX predstavio osmu generaciju iDrive sistema, kod kojeg je fokus stavljen na korisničkom iskustvu i poboljšanju samog ambijenta u unutrašnjosti...

BMW je početkom godine najavio osmu generaciju iDrive sistema prikazujući zakrivljeni displej sa dva ekrana i elegantni iDrive taster. Detalji o funkcionalnosti novog sistema nisu bili poznati sve do sada. BMW je sada i zvanično predstavio najnoviju verziju softvera za povezivanje, koji detaljno opisuje ambiciozan niz funkcija i usluga koje bi trebalo da pomognu budućim BMW modelima da se istaknu u konkurenciji. U fokusu novog infotaimenta našla se konverzacija između samog vozača i vozila uz BMW-ov inteligentni lični asistent.

 

 


iDrive 8 predstavljen je na dva ekrana, 12-3 inčnoj digitalnoj instrument tabli i na 14,9-inčnom centralnom ekranu osjetljivom na dodir, koji još uvijek može da se kontroliše točkićem. Zahvaljujući BMW ID-u, BMW će unaprijediti i takozvani ,,driver experience“, što znači da će iDrive osme generacije naučiti i prilagoditi se vozačevim rutinama i preferencama, sa mogućnošću kreiranja jedinstvenih profila koji mogu da sadrže unaprijed podešene konfiguracije vozila, poput temperature, podešavanja ventilacije ili željene muzičke liste.

 


Mnoge novine ne odnose se na samu funkcionalnost, nego i na sam ambijent u unutrašnjosti uz ,,My Modes“ opciju, koja utiče na deset odvojenih parametara, kao što su ambijentalno osvjetljenje, grafički prikaz instrumenata i mnogi drugi. Automobili sa iDrive 8 sistemom uvode i novi program dobrodošlice. Automobil osjeća kada se vozač približava vozilu komunicirajući sa svojim ključem ili pametnim telefonom. Čim se vozač nađe na tri metra od vozila, probudiće se uz vanjske i unutrašnje svjetlosne efekte. Novi sistem debitovaće u potpuno električnom crossoveru iX.

Datum objave: 16/03/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook