Naslovna > Automobili > Škoda > Kodiaq > Predstavljen Kodiaq GT

Škoda

Predstavljen Kodiaq GT

Češki proizvođač automobila zvanično je predstavio svoj novi model, Škodu Kodiaq GT koji je namjenjen za tržište Kine...

Pored tri SUV modela, Kamiq, Karoq i Kodiaq, na kineskom tržištu će se naći i četvrti model, Kodiaq GT. Predstavljanjem ovog modela, Kina postaje jedina zemlja na svijetu u kojoj će biti dostupna sva četiri navedena modela. Novi model je baziran na standardnom modelu Škode Kodiaq, sa nešto izmjenjenim spoljašnjim dizajnom, koji se odnosi prvenstveno na padajući krov. Prednji dio automobila uveliko podsjeća na Kodiaq koji nam je poznat od ranije i koji se prodaje na drugim tržištima, dok su bokovi i zadnji dio automobila nešto drugačiji. Dinamici Kodiaq GT doprinosi svakako dizajn zadnjih prozora, kao i dvije izduvne cijevi.

 

Dužina automobila iznosi 4.630 mm, a pored sportskog dizajna spoljašnjosti on ima i sportsku kabinu, u kojoj ima dovoljno prostora za pet odraslih osoba. Kodiaq GT stiže sa dvije varijante dvolitarskog TFSI benzinskog agregata od kojih će jedna razvijati 183, a druga 217 konjskih snaga. Prva verzije dolazi u paketu sa pogonom na prednjim točkovima, dok jači model ima pogon na svim točkovima i sedmostepeni DSG mjenjač. Sistemi za asistenciju vozaču takođe nisu izostali, a premijerno predstavljanje modela očekuje se na Sajmu automobila u Guanžou koji se održava od 16. do 25. novembra.

Datum objave: 18/10/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook