Naslovna > Automobili > Ford > Tourneo > Predstavljen kombi sa električnom varijantom koja nudi domet od 370 kilometara

Ford Tourneo Custom

Predstavljen kombi sa električnom varijantom koja nudi domet od 370 kilometara

Novi Tourneo omogućava putnicima da putuju u udobnosti sa dostupnim funkcijama kao što su panoramski stakleni krov i B&O stereo sa 14 zvučnika. Kupci mogu dobiti 13-inčni infotainment ekran koji koristi softver Sync 4 i digitalnu instrument tablu...

Nova ponuda Ford Tourneo kombija stiže u Evropu sa linijom koja uključuje potpuno električni pogon, pored PHEV i dizel opcija. Isporuke počinju sredinom 2023. godine. E-Tourneo je nova, električna verzija kombija. Njegova baterija ima iskoristivi kapacitet od 74 kilovat-časa koji pruža procijenjeni domet od 370 kilometara. Električni motor proizvodi 215 konjskih snaga. Ford procjenjuje da brzi punjač može napuniti kombi od 15 do 80 posto kapaciteta za 41 minut ili povratiti 38 kilometara za samo 5 minuta.

 

 

 


Električni kombi takođe može pomoći ljudima da obave posao. Pro Power Onboard tehnologija nudi 2,3 kW snage. Poređenja radi, električni pickup Ford F-150 Lightning pruža do 9,6 kW. Osim toga, E-Tourneo Custom može vući do 2.000 kilograma. Druga opcija elektrifikovanog pogona Tournea je plug-in hibrid koji kombinuje 2,5-litarski četverocilindarski motor koji radi po Atkinsonovom ciklusu i električni motor. Baterija od 11,8 kWh nudi procijenjeni domet električne vožnje od 50 kilometara.

 

 

Dostupan je i dizel motor. Kupci mogu odabrati snagu od 134 konjske snage, 148 ks i 168 ks. Dostupni su osmostepeni automatski i šestostepeni manuelni mjenjač, a kupci se takođe mogu odlučiti za raspored pogona na sve točkove. U zavisnosti o konfiguraciji, kombi na dizel motor može vući do 2.500 kilograma. Najnoviji Tourneo ima novu arhitekturu koja kombiju daje nižu visinu poda. Sada postoji i standardno nezavisno zadnje vješanje koje obezbjeđuje poboljšanu vožnju i upravljivost, prema Fordu. Kupci mogu odabrati standardne i dugačke međuosovinske dužine. Tu su i razne opreme poput Active, blještavog Sporta i Titanium X vrhunskog raspona. Unutra, svi Tourneo imaju tri reda sjedišta, bez obzira na dužinu međuosovinskog rastojanja. Električni model ima mjesta za osam osoba, a kombi sa ostalim pogonskim agregatima stane devet putnika. Sjedišta u drugom i trećem redu su na stazama koje omogućavaju prilagođavanje rasporeda potrebama putnika.

Datum objave: 23/11/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook