Naslovna > Automobili > Volkswagen > Jetta > Predstavljen koncept sa 350 KS i 6-brzinskim manuelnim mjenjačem

VW Jetta GLI Performance

Predstavljen koncept sa 350 KS i 6-brzinskim manuelnim mjenjačem

Zaustavnu snagu za koncept Jetta GLI obezbjeđuje nova kovana kočnica sa šest klipova sa karbonsko-keramičkim diskovima. Unaprijeđeni komplet vješanja s oprugama za spuštanje i potpuno podesivim čvrstim gornjim nosačima daje ono što Volkswagen opisuje kao „vješanje vrijedno staze“...

Nakon predstavljanja dva Volkswagen konceptna vozila, proizvođač automobila sa sjedištem u Wolfsburgu ima još jedan izložbeni automobil koji se prvi put pojavio na sajmu Specialty Equipment Market Association u Las Vegasu. Jetta GLI Performance stiže kao verzija sportske limuzine inspirisana motosportom te odaje počast istoriji Jetta touring automobila. Dolazi sa mnogim vizuelnim i hardverskim nadogradnjama, pretvarajući se u mnogo moćniju mašinu od standardne Jetta GLI.

 

 

 


Počevši od eksterijera, koncept koji je baziran na Jetta GLI Autobahn-u iz 2022. godine sada ima 20 milimetara šire branike, dajući maloj limuzini mišićaviji izgled. Ovo se lijepo slaže sa većim bočnim pragovima i većim otvorima za vazduh u modifikovanom prednjem braniku. Lakiran je   mat crnom bojom sa vinilnom folijom sa heksagonalnim motivima. Ono što se dešava ispod haube sigurno je zanimljivije. Tamo, standardni 2,0-litarski motor dobija novi paket performansi od RacingLine-a, koji uključuje usisnik hladnog vazduha od ugljeničnih vlakana, novi međuhladnjak, komplet za upravljanje uljem sa novim hladnjakom za ulje i druge nadogradnje hardvera. Rezultat je snaga od 350 KS i 504 Nm obrtnog momenta, u odnosu na fabričkih 228 KS i 350 Nm obrtnog momenta.

 


Snaga stiže do prednjih točkova preko standardnog šestostepenog manuelnog mjenjača uparenog sa poboljšanim paketom kvačila. Podaci o ubrzanju trenutno nisu dostupni, ali očekuje se da će vrijeme od 0-100 kilometara na čas biti oko pet sekundi.

Datum objave: 02/11/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook