Naslovna > Gensis > Predstavljen koncept za sajam automobila u Los Anđelesu

Genesis X Convertible

Predstavljen koncept za sajam automobila u Los Anđelesu

Ducktail spojler nazad i kratki prednji/zadnji prevjesi su direktno posuđeni iz X i X Speedium Coupe koncepta. Genesis ne nudi detalje o EV pogonskom sistemu...

Genesis prihvata kulturu južne Kalifornije na otvorenom sa svojim najnovijim konceptom X, trećim koji je debitovao od 2020. Genesis X Convertible Concept, predstavljen je za Sajam automobila u Los Anđelesu 2022. Rečeno je da elegantni koncept oslikava "jezik dizajna atletske elegancije u njegovom najčistijem obliku." Oni koji su upoznati sa konceptima Genesis X i Genesis X Speedium Coupe sigurno će vidjeti dosta porodične sličnosti, od dugačkog poklopca motora i do blago zakrivljene linije karoserije, proširenih lukova točkova i naravno, zaštitni znak Genesis podijeljenih svjetala naprijed i nazad. Očigledno, velika razlika kod ovog modela je sklopivi krov. Čak i kada je krov dignut, putnici u X kabrioletu mogu uživati u plavom nebu ili zvjezdanim noćima jer mehanički tvrdi krov providan.

 

 

 


"Normalni razvoj Genesisa je povećanje atletskog i emocionalnog aspekta naše filozofije dizajna stvaranjem emocionalne trilogije: porodice X", rekao je glavni kreativni direktor Genesisa Luc Donckerwolke. "Inovacija je katalizator za sve veće angažovanje u okruženju oko nas. U procesu smo tranzicije Genesisa u kompaniju koja će isporučivati proizvode za korisnike koji uživaju u vrhunskom ugođaju u automobilu."

Datum objave: 17/11/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook