Naslovna > Automobili > BMW > Serija 2 > Predstavljen kupe sa M Performance dijelovima

BMW M2

Predstavljen kupe sa M Performance dijelovima

BMW je saopštio da će dodatni proizvodi i dijelovi biti dostupni od aprila 2023. godine, kada je planirano da M2 krene u prodaju...

BMW je konačno predstavio M Performance dijelove za M2 Coupe. Kao što se ranije moglo vidjeti, zbog njih najmanji M automobil izgleda šokantno agresivno, toliko da u suštini izgleda kao pravi trkački automobil. Svi dodaci karoserije na prednjoj, bočnoj i zadnjoj strani napravljeni su od plastike ojačane karbonskim vlaknima (CFRP). Spojler poklopca prtljažnika može se zamijeniti snažnijim krilom i kombinovati sa krovnim spojlerom. BMW kaže da su ove poslastice sa providnom završnom obradom više od samo pokazivanja jer poboljšavaju aerodinamičnost M2. Ugljenična vlakna su glavna tema na karoseriji jer se mogu naći skoro svuda, uključujući poklopce bočnih retrovizora i ukrase oko četvrtastih usisnika vazduha na prednjoj strani. Ostali detalji uključuju crvenu traku za vuču, crne naljepnice i natpis "M Performance" na pragovima.

 

 

 


Postoji nekoliko značajnih modifikacija, kao što je prigušivač od titanijuma koji skida osam kilograma sa standardnog izduvnog sistema. Nadograđena postavka dolazi zajedno s električno kontrolisanim klapnama i centralno postavljenim završecima cijevi smještenim unutar difuzora od karbonskih vlakana, a opciono, BMW se može opremiti sa oblogama izduvnih cijevi od titanijuma ili karbonskih vlakana. Kovani aluminijumski naplatci napravljeni od jednog komada mogu se nabaviti uz doplatu, a  ofarbane su u Jet Black ili Frozen Gold Bronze boje, imaju dizajn ukštenih krakova i mjere 20 inča naprijed i 21 inča pozadi.

 


Zaokruživanje promjena na vanjskoj strani završava nadograđenim vješanjem s oprugama podesivim po visini na obje osovine. BMW M2 može se spustiti za čak 10 milimetara kako bi se poboljšalo upravljanje tokom skretanja pod jakim ubrzanjem. Katalog M Performance dijelova takođe ima nekoliko prijedloga za unutrašnjost gdje vlasnici mogu imati određene ukrasne ploče od karbonskih vlakana i alkantare.

Datum objave: 26/10/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook