Naslovna > Automobili > Hyundai > i20 > Predstavljen novi i20

Hyundai

Predstavljen novi i20

Prije zvanične premijere zakazane za Međunarodni sajam automobila u Parizu ove godine, Hyundai je na internetu predstavio svoj novi i20, koji će se u europskim salonima naći krajem ove godine

Sa modelom i20 Hyundai je prilično uspješan na europskom tlu, pa su tvorci nove generacije ovog automobila imali težak zadatak. Dizajnerski je novi model otišao daleko od prve generacije, no orginalnih detalja na ovom vozilu i nema, jer sve je već viđeno na većim modelima kao što su i30 i ix35. Novi i20 postavljen je na potpuno novu platformu, koja mu je omogućila veći međuosovinski razmak, pa i rast u dužinu na 4.035 mm.

 

Osjećaj u vožnji u odnosu na prvu generaciju biće bitno drugačiji, zbog međuosovinskog rastojanja od 2.570 mm, što je za 40 mm više nego prije. Te brojke će u unutrašnjosti doneći veći prostor, pogotovo na zadnjoj klupi koja će sada nuditi još više prostora za koljena. Da je mnogo toga podređeno prostoru u enterijeri  i praktičnosti, govori i podatak o veličini prtljažnika od 320 litara, što Hyundai i20 svrstava u sami vrh klase.  Hyundai i20 kupcima će se nuditi sa tri pakete opreme, a u najbogatijim paketima naći će se stavke kao što su LED svjetla na prednjim i zadnjim svjetlosnim sekcijama, kamera za pomoć pri parkiranju prilikom kretanja unazad, te veliki, pokretn od stakla izrađeni krov. 

 


Iz Hyundaija nažalost još uvijek nisu objavili fotografije enterijera ovog vozila, no iz saopćenja kojeg su objavili možemo naslutiti kako će izgledati enterijer. U njemu će se naći potpuno novi multifunkcionalni upravljač, podesiv u dva pravca. i20 će dobiti i naslon za ruku sa pretincom između vozačkog i suvozačkog sjedišta, koja će se sada moći podešavati i po visini. Osim toga, u zadnjem redu sjedišta naći će se otvori za ventilaciju i klima za putnike u tom dijelu vozila.U paketima opreme će se naći stavke kao što su USB, Aux te Bluetooth konekcija i elektropodesivi retrovizori. Ispred vozača bit će moderna Supervision instrument tabla.Kada je motorizacija u pitanju, još uvijek nije poznato koji će agregati pogoniti europske modele, no objavljeni su podaci o motorima za indijsko tržište. Tako će se u ponudi naći 1.2-litarski benzinac sa 83 KS i 1.4-litarski CRDI sa 90 KS, koje možemo očekivati i u Europi. Nakon europske premijere Hyundai i20 će biti predstavljen i u BiH.

Datum objave: 13/08/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook