Naslovna > Vijesti > Predstavljen novi K3

Kia

Predstavljen novi K3

Kia Motors je na salonu automobila u Šangaju predstavila model Kia K3 i njegovu plug-in hibridnu izvedbu K3. Najnovija varijanta limuzine srednje klase dizajnirana je i konstruisana isključivo za kinesko tržište, gdje za razliku od Evrope prevladavaju limuzine...

Novi K3 donosi jedinstven dizajn vanjštine, koji se slaže s prostranom, visokokvalitetnom kabinom, a pokreću ga učinkoviti benzinski i plug-in hibridni pogon. Pored toga model nudi širok izbor tehnologija i funkcija, koje zahtijevaju kineski kupci. K3 i K3 Plug-in Hybrid učestvovati će u kineskom touring prvenstvu CTCC (China Touring Car Championship), na kojem će K3 CTCC predstavljati sve dinamične mogućnosti Kijinog najnovijeg modela.
 

K3 s očaravajućim novim izgledom
Novi model u Šangaju predstavlja potpuno novi dizajn i najnovije tehnologije, koje traže kineski kupci.
Dizajn novog K3 povjeren je podpredsjedniku i vođi Kijinog dizajna za Kinu, Olegu Sonu. Karoseriju vozila karakteriziraju glatke, istesane i oštre, precizne linije, koje kreiraju modernu estetiku, koja odudara na cesti. Precizni detalji pružaju novom K3 moderan, tehnološki izgled, koji između ostalog donosi karakteristična LED svjetla, koja svojim treperenjem podsjećaju na puls , što će mnogim kupcima ubrzati rad srca. Novi K3 biće raspoloživ s dva benzinskima motora – s 1,5-litarskim atmosferskim i 1,4-litarskim T-GDI turbobenzinskim motorom.


Priključni hibrid K3 Plug-in Hybrid
K3 Plug-in Hybrid takođe je u Šangaju premijerno predstavljen i namijenjen je pozicioniranju Kije na tronu globalnog lidera proizvođača alternativnih pogona. Eksterijer i enterijer modela K3 Plug-in Hybrid suptilno se razlikuju od obične K3 varijante - dizajnom, koja reflektira njegov aerodinamičan, visokoučinkovit karakter. Priključni hibrid ima prepoznatljivu ‘ECO plug-in’ oznaku, a njegov infotainment sistem korisnicima omogućava traženje najbližih punionica.


Novi K3 CTCC će pokazati Kijin trkački potencijal
K3 CTCC, čiji nastanak je inspirisan Kijinim GT modelima, namijenjen je zauzimanju pobjedničkog postolja na kružnih utrkama. Vozilo će nastupati u novoj sezoni 2019 CTCC.

Datum objave: 18/04/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook