Naslovna > Automobili > Audi > Q3 > Predstavljen novi model Q3
FOTO GALERIJA (7)

Audi

Predstavljen novi model Q3

Što se startne ponude tiče vjerovato će to biti 2.0 TFSI te TDI motori upareni sa sedmostepenim automatskim S Tronic mjenjačem te quattro pogonom na sva četiri točka...

Kompanija Audi predstavila je svoju novu generacija modela Q3 koji će kupcima ponuditi novi dizajn, napredniju tehnologiju, bogatiju opremu te raznovrsne VW agregate. Modernije i atraktivnije linije, na ovom modelu, izražavaju sportskiji duh vozila, a veliki uticaj, na izradu ovog modela imao je Q8. Tu se ističe nova maska kao i uvećana svjetla preuzeta s novog A3 Sportbacka. Kupcima će se ponuditi i različita veličina točkova koja će varirati između 17 i 20 inča. S obzirom na činjenicu da je između lansiranja prethodne i ove nove generacije modela Q3 na tržište stigao Q2, sasvim je razumljivo da je novi Q3 značajnije narastao dimenzijama. Ovaj novitet duži je za 9,65 cm, a međuosovinskim razmak je produžen za 7,6 cm. Ovakav rast dimenzija se odrazio na rast ponude prostora u kabini te nosivosti prtljažnika koja sada iznosi 674 l, odnosno 1526 l s preklopljenim naslonima zadnjih sjedišta.

 

 

Što se unutrašnjosti tiče tu je digitalna 12,3-inčna instrumentna ploča, srednji infotainment ekran kao i druge pojedinosti. Dizajn ovog Audija je vrlo privlačan, čist i jednostavan, a preglednost odlična. On posjeduje i mnogo bezbjedonosne opreme i sistema pomoći vozaču, a prije svega možemo naglasiti automatsko kočenje, upozorenje na bočni saobraćaj, sistem održavanja vozila u saobraćajnoj traci i još toga.  Za sada je poznato kako će Q3 biti dostupan sa tri pogonska agregata, ali ponuda će se vremenom proširiti. Pretpostavlja se kako će kupcima na izboru biti barem jedna hibridna verzija. Što se startne ponude tiče vjerovato će to biti 2.0 TFSI te TDI motori upareni sa sedmostepenim automatskim S Tronic mjenjačem te quattro pogonom na sva četiri točka. Prodaja ovog modela na evropskim tržištima će početi ove jeseni.

Datum objave: 25/07/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook