Naslovna > Automobili > Volkswagen > Tiguan > Predstavljen novi Tiguan

Volkswagen

Predstavljen novi Tiguan

VW grupacija predstavila je novi Offroad model za evropsko tržište, koji stiže sa 4Motion sistemom upravljanja na svim točkovima u standardnom modu vožnje...

Njemačka kompanija je proširila svoju ponudu Tiguan modela predstavljanjem nove Offroad verzije, koja posjeduje 4Motion sistem upravljanja svim točkovima kao standard, a tu je i “Active Control” sistem sa tri moda vožnje pod nazivom “Onroad”,”Offroad” i “Snow”. Asistencija vozaču će biti automatski podešena u zavisnosti od odabranog moda vožnje, što će automobilu omogućiti da savlada nepristupačne terene, te unaprijedi trenje između točkova i podloge zbog čega on lakše može preći preko klizavih površina.Offroad verzija ovog modela od drugih se razlikuje po redizajniranim branicima sa srebrnim detaljima, i po “Offroad” oznakama, dok se dosadašnjoj paleti boja pridružuje šest novih, među kojima su Atlantic Blue Metallic, Indium Grey Metallic, Oryx White Pearl, Pure Grey, Pure White i Tungsten Silver Metallic. Novu verziju će krasiti i novi naplaci, među njima su Sebring veličine 18 inča, kao i Auckland i Victoria Falls naplaci veličine 19 inča, te Kapstadt od 20 inča.

 

U unutrašnjosti automobila su smještena udobna sjedišta, multifunkcionalni volan i ručica mjenjača presvučeni kožom, a tu su i aluminijumski detalji, kao i pedale od nerđajućeg čelika. Na Njemačkom tržištu će se naći nekoliko verzija benzinskih i dizel agregata, među kojima je i TDI motor koji razvija 148 konjskih snaga (110 kW) koji je povezan sa sedmostepenim DSG automatskim mjenjačem, a sve verzije dolaze sa pogonom na sva četiri točka. Cijena za uvodni model će iznositi oko 40,925 evra.

Datum objave: 27/10/2018
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook