Naslovna > Vijesti > Predstavljen novi Zoe

Renault

Predstavljen novi Zoe

Druga generacija kompaktnog gradskog, električnog automobila stiže sa osvježenim dizajnom i baterijama većeg kapaciteta…

Veći kapacitet baterija povećao je autonomiju vozila za oko 20% u odnosu na prethodnu generaciju, zahvaljujući čemu sada može da pređe oko 390 km. Priključak za punjenjenje i dalje je vješto skriven sa prednje strane automobila i nalazi se ispod Renault logoa, a Zoe posjeduje dva tipa konektora, za direktnu i naizmeničnu struju. Na punjaču snage 7kW za potpuno punjenje baterija potrebno je oko devet i po sati, dok se za osam sati punjenja možete voziti oko 300 km. S druge strane, brzi punjač od 22 kW će nakon samo jednog sata punjenja omogućiti radijus kretanja od 126 km, a najbrži način je onaj sa DC punjačem od 50kW, kada se za samo 30 minuta možete voziti oko 150 km, navodi proizvođač.


Za pogon je zadužen novi elektromotor od 136 ks (100 KW) i 245 Nm, pa će novi Zoe do stotke stići za manje od 10 sekundi, prije nego što razvije maksimalnih 140 km/h. Renault je zadržao osnovni dizajn spoljašnjosti, ali Zoe sada izgleda znatno modernije nego prije, za šta su prije svega zaslužna nova LED svjetla.
 

Datum objave: 17/06/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook