Naslovna > Automobili > Ford > GT > Predstavljen posljednji model specijalnog izdanja

Ford GT LM Edition 2022

Predstavljen posljednji model specijalnog izdanja

Svaki od 20 GT LM Edition automobila imaće dio trećeplasiranog Le Mansa iz 2016. godine. Plavi oval je samljeo radilicu trkaćeg automobila u prah koji je kompanija zatim koristila za 3D štampanje značke na instrument tabli...

Posljednjim i posljednjim specijalnim izdanjem Ford GT slavi pobjedu kompanije 2016. u Le Manu. Ford će ove jeseni početi isporučivati Ford GT LM Edition 2022, a proizvodnja će biti završena do kraja godine. Automobil dobija jedinstvene elemente eksterijera i unutrašnjosti koji ga odvajaju od ostatka GT proizvodne serije. Ford će svaki GT izdati u srebrnoj boji, a kupci će imati izbor između crvenih ili plavih akcenta, jer je automobil koji je osvojio Le Man nosio crveno-plavu boju. Plavi oval koristi bilo koju boju na donjim aerodinamičkim dijelovima automobila od karbonskih vlakana kao što su prednji branik, bočni pragovi i pragovi vrata, te zadnji difuzor.

 

 

 


Automobil nosi 20-inčne naplatke od karbonskih vlakana, sa crvenim ili plavim detaljima. Ford će ih pričvrstiti za automobil titanijumskim maticama i ofarbati Brembo kočione čeljusti u crni lak. Još neki od zanimljivih detalja su 3D štampane titanijumske izduvne cijevi i 3D štampana titanijumska GT LM zadnja značka. U unutrašnjosti, plava ili crvena tema se nastavlja, s bojom koja krasi vozačko sjedište od karbonskih vlakana presvučeno alkantarom. Detalji od karbonskih vlakana na centralnoj konzoli, A-stubovima i ventilacionim otvorima upotpunjuju vizuelne nadogradnje.

 


Automobil će pokretati Fordov 3,5-litarski EcoBoost V6 koji proizvodi 660 KS. Ford je predstavio automobil 2015. godine prije nego što je počela proizvodnja 2016. godine. Kada se proizvodnja završi, Ford će napraviti 1.350 GT-a, a ovih 20 je uključeno u taj zbir.

Datum objave: 05/10/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook